Gensyn med byernes by




Paris - jeg var der for 12 år siden sammen med Ingeborg, Christian, Maja og hendes to børn - hovedformålet med turen dengang var at opleve Disneyland og nu var det så altså tid til et gensyn, for den tur har altid stået i hukommelsen for os som en meget stor oplevelse.

Denne gang var det Kayla, Christian, Ingeborg og jeg (Solveig) som dannede rejsegruppe, og vi lettede planmæssigt fra Københavns Lufthavn fredag aften - Ingeborg var kommet fra Århus og havde mødt os i Fredericia; meget praktisk...

Vi ankom sent til Paris, omkring midnat, men hvor er det bare skønt at have store børn, som har taget ved lære af de efterhånden mange ture, vi har været på sammen. De navigerer problemløst rundt i offentlig trafik og ved hjælp af telefon og apps er det super let at finde de hurtigste og bedste afgange, og således stod vi 40 minutter senere af bussen uden for operaen og kunne gå de sidste få 100 meter hen til vores lille lejlighed. Den var i sandhed lille, men der var plads til os alle fire, og vi skulle jo kun sove der, da vi jo var kommet til Paris for at opleve noget... 

Man kommer også til Paris for at spise baguettes, pain au chocolat og croissanter og derfor satte vi efter en god nats søvn kursen mod et vegansk bageri så alle i selskabet kunne smage de berømte, franske delikatesser. Vi var heldige at få et bord og nød den parisiske formiddag med lækre bagværk og god kaffe mens vi lagde en slagplan for dagen. Vi havde købt en dagsbillet til metroen, og vi kunne derfor køre til mange af de steder, vi ville se. Vi startede med Notre Dame og det var interessant at se, hvordan genopbygningen efter branden i 2019 skred frem. Man forventer at genopbygningen varer 20 år, men heldigvis er der kommet rigtig mange donationer ind fra hele verden, så finansieringen burde være på plads. Man kunne naturligvis ikke komme ind til selve kirken, men der var sat et plankeværk med fine infotavler og billeder op, så man kunne følge med på den måde.


Herefter var det Panthéons tur til at få besøg - men da vi ikke havde bestilt billetter, var køen meget lang. Heldigvis var ungerne endnu engang kvikke, og bestilte billetter på nettet, hvorefter vi gik lige ind. Hvorfor der ikke var flere, som valgte den model må guderne vide. Panthéon ligger i latinerkvarteret og  er opført i 1755som kirke i klassicistisk stil og med facaden inspireret af Pantheon i Rom, hvilket er meget tydeligt. Den imponerende bygning endte som mausoleum i forbindelse med Victor Hugos begravelse og igennem årene er 76 berømte franskmænd stedt til hvile på dette sted, og vi fik en del tid til at gå på opdagelse i krypten og lede efter berømthed, som vi også kendte.


Ellers gik dagen med at se på fantastiskebygningsværker, som er i overflod i Paris, vi havde helt glemt hvor smuk byen er, og vi var allesammen glade for, at vi havde haft en dag til at udforske byen. Frokosten fik vi i Montmarte (hold da op hvor var der mange turister der...) og så kørte vi videre med metroen til La Defense og endte ved Louvre inden vi tod tilbage til lejligheden for at få en lille pause inden vi skulle finde et spisested. Valget faldt på en koreansk restaurant i vores egen gade, som blandt andet serverede Bao Buns - men ak, der var store set kø langt ud på gaden ved samtlige restauranter, og også ved den, vi havde fundet. Men efter en lille time hvor hullet i maven bare voksede, var det endelig vores tur og vi fik et meget velsmagende måltid. Bagefter var det tid til dagens sidste programpunkt, at se Eiffeltårnet med lys på, og Ingeborg vidste heldigvis hvor vi skulle stå for at få det gode vue. Altså ind i metroen igen og afsted. Det var en stor oplevelse og et meget flot syn at se det meget ikoniske tårn være oplyst mod nattehimlen. Dagen havde været lang og god, og nu var det tid til en god nats søvn inden Disneyland skulle have besøg.







Søndag morgen gik vi mod bussen ved operaen, der skulle tage os til Disneyland. Vi ankom ca. kl. 9.30 og blev ved indgangen mødt med et skilt, der fortalte, at alle billetter til dagen var udsolgt, hvilket betød, at der var stopfyldt! Vi havde valgt den klassiske park,og vi nød at slentre rundt og indsnuse den helt særlige amerikanske stemning, de er så formidable til at bygge op. De havde en app, så man kunne se, hvor lang tid, man skulle stå i kø til de forskellige forlystelser, og de var alle på mellem 20 -70 minutter... så som du nok kan regne ud, brugte vi desværre meget af dagen p at stå i kø, hvilket er lidt ærgerligt. Vi havde alle en god dag, og fik da gået 15 km i alt inden vi igen blev kørt retur til Paris hvor vi fik lidt sen aftensmad inden vi fuldstændig flade gik til køjs. Vi havde alle aften dejlig og spændende dag, men der var efter vores mening lige lukket 20% for mange mennesker ind... okay, det var også Halloween weekend, så måske var det noget af forklaringen. Vi vil gerne i Studios Parken næste gang, hvis vi kan finde et tidspunkt, hvor der ikke er andre... hvilket nok bliver temmelig svært:-)

Mandagen snusede vi lidt rundt og så blandt anden den gamle triumfbue inden vi tog mod lufthavnen efter en skøn, lang weekend. Tak fordi de unge ville med den gamle:-)














Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!