Alhambra !

Allerede på vores første hele dag i det spanske tog vi til Granada, hvor vi kl. 15 havde en rundvisning ved Alhambra. Vi var i området i god tid, så vi gik ned mod byen for at spise frokost. Vi fandt et hyggeligt sted, hvor alle fik en Tortilla. Vejret var godt, solskin, men ikke alt for varmt for os kuldevante nordboere.
Vores rundvisning var med en meget engageret og vidende guide, født i Granada, men med forfædre fra Baskerlandet. Vi så Generalife, sommer paladset med smukke haver, selve byen indenfor murene, Nasride paladset vor de muslimske sultaner havde holdt hof i svundne tider, samt den ældste del f Alhambra, borgen Alcazabar. (hvilket vist betyder borg :-)

Hvis man kommer på disse kanter kan det klart !!!!! anbefales at dels se Alhambra, dels at tage en guidet rundtur, vi fik meget at vide på de 3 timer turen tog.

Efter Alhambra tog vi tilbage til Salar, hvor vi efter lang tids søgen fandt en ret skuffende restaurant.



Albaicyn kvarteret set fra Alhambra. Det gamle muslimske kvarter besøgte vi den efterfølgende dag, det er også klart et besøg værd, og byder på en fantastisk udsigt over mod Alhambra med de i påsken sneklædte Sierra Nevada bjerge i baggrunden.

Generalife, det private sommerpalads udenfor Alhambra. Springvandene er ikke de originale, vores fantastiske guide kunne fortælle at man ikke dengang ønskede larmende forntæner, og at man helst ikke ville have vandspejlet brudt.






De katolske monarkers barnebarn byggede et kongepalads, men boede der aldrig, efterkommerne delte ikke hans interesse for Granada, og det blev først færdigbygget i 1980
En mildest taget kedelig facade mødte den besøgende ved Nasridernes palads, men INDENFOR var det en ganske anden pragt der blev udfoldet.









Løvegården, et fantastisk bygningsværk.






En gammel byport, ligheden med dem vi tidligere har set i Marokko er slående.
Generalife set fra Alhambra, også herfra utrolig smukt




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!