Tilbage på Ærø

 


Vi har denne weekend været tilbage på dejlige Ærø. Denne gang i selskab med Ingeborg, Eva & Christian senior. For de 3 var det første gang de stiftede bekendskab med Haven, og heldigvis faldt vurderingen positivt ud. Huset præsenterede sig nu også ganske flot i det smukke martsvejr. Vi var heldige med solskin både på ankomstdagen fredag, samt især om lørdagen hvor vi udnyttede solens stråler til at besøge Marstal, hvor vi slentrede rundt i byens gader. Vi var også kort forbi loppemarkedet i motorfabrikken, men det levede ikke helt op til de kræsne kvinders forventninger. Imens der blev kigget på lopper gik Peter og Christian en tur på Marstal Havn. Her så vi en gammel coaster af Carolinetypen, der var en af os der genkendte den uden problemer, mens Peter måtte læse skiltet der var placeret foran det smukke fragtskib. Efterfølgende gik vi rundt i Marstal, der er hovedbyen på Ærø. Cirka halvdelen af øens 6000 indbyggere har deres bopæl her, og der er således basis for en del butikker der nok har deres hovedindtjening fra de fastboende. Vi afsluttede besøget i Marstal med at køre ud til Eriks hale, der blev udsat for elementerne rasen ved Østersø stormfloden i oktober 2023. Stormfloden efterlod kun 4 af de ikoniske badehuse på deres fundamenter, men vi kunne ved selvsyn konstatere at der når badesæsonen starter er flere på plads. Vi så endda på nærmeste hold arbejdet med at genopføre et af klenodierne.




Fra den levende by Marstal kørte vi videre til Ærøskøbing, der bærer det ret rammende navn Æventyrbyen. I Ærøskøbing bor der kun små 1000 indbyggere, hvilket ikke er mange i forhold til antal huse. Mange af dem benyttes i dag som fritidshuse, og handles til høje priser. Byen er helstøbt, der er nærmest ingen moderne huse i den gamle bymidte. Eneste grund til at der her ikke står ingen moderne huse er at vi ikke er sikre på at der ikke er nogen, ikke fordi vi så nogen på vores vandring i de idylliske brostens belagte gader. Vi spiste en god frokost på Torvet, hvor de flotte bygninger minder om svundne tiders betydning. Byen har tidligere huset en byret, der i dag er forlagt til Svendborg.




Aftensmaden i Haven stod Eva for, den medbragte skinke med ratatouille vakte ikke overraskende stor jubel. 

Søndag bød på meget bedre vejr end forudsagt, i stedet for regn og gråvejr vågnede vi i stedet til solskin. Vi udnyttede situationen til at gå ud til Fyret på øens nordvestlige spids. Sigtbarheden var god, og vi kunne smalle de omkringliggende øen. Imens gjorde Solveig rent, så da vi kom tilbage kunne vi begive os afsted mod Ærøskøbing, hvor vi blev blandt årets første kunder på røgeriet, der netop denne søndag åbnede for 2024 sæsonen. Efter den gode frokost tog Eva og Christian færgen mod Svendborg for at fortsætte til Vanløse hvor Lone og Eskild ventede, mens vi andre tog bussen tilbage mod Søbyfor at tage med dagens sidste færge mod Jylland. 

En helt igennem super weekend var dermed slut.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!