Nebelhorn, det højeste område, samt en tur i Breitachklamm

Det har været en begivenhedsrig dag. Vi kom tidligt afsted, men der var allerede mennesker ved Nebelhornbanen. Vi stod lidt i kø og frygtede at det ville blive sådan hele dagen, men heldigvis blev det sidste gang vi stod i kø.
Vi kom op med den store kabinebane, gik ind i den næste, og var så pludselig 1100 meter over vores start sted. Deroppe var der et råt og smukt højalpint landskab, hvor snekvaliteten var god, der var altså ikke faldet regn. Efter nogle ture med stolelifterne tog vi kabine bane 3 til toppen af Nebelhorn, 2224 meter over havet. Udsigten var formidabel, men kunne se enormt langt, selv Zugspitse, der vel ligger 50 kilometer væk, syntes tæt på.
Vi tog alle den sorte pukkeliste ned fra toppen, en heftig oplevelse.
Senere på dagen var der dramatik, Solveig af alle, fik for meget fart på ned af en sort piste, så efter eget udsagn en snedynge, og kan så først huske noget da hun kurede 30 meter ned. Peter derimod, så det hele, Solveig styrtede foran en gruppe der stod på pisten, en hvis sky af pulversne slørede de videre begivenheder, men da den lagde sig så Peter Solveig kure ned af bjerget, mens 3 fra gruppen lå spredt ud over pisten. Heldigvis havde ingen alvorlige skader, Solveigs eneste er ondt i fingrene på venstre hånd, hvilket skete dag hun forsøgte at bremse efter styrtet, handsken havde hun tabt, derfor gik det ud over fingrene.
Efter denne oplevelse tog vi ned fra bjerget, og gik en tur i Breitachklamm, der blev skabt da en gletscher smeltede efter istiden. Den skar sig 100 meter ned i en klippe, heftigt af gå i en slugt der er 100 meter høj, og 80 cm bred på det smalleste sted!




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!