Giza Pyramiderne.





Peter havde håbet at vågne lidt i 5 for at kunne se solen stå op og dermed se pyramiderne blive ramt af de første, varmende stråler. Det blev der ikke noget af, ikke før kl. 7.30 sad han på tagterrassen og nød det fantastiske syn af de 3 mastodonter. Det er ikke muligt at komme ind på Giza plateauet før kl.8, så dagens første billeder indeholdt den efterhånden ekstremt sjældne kombination af attraktive turistattraktioner og ingen! mennekser.


Efterhånden blev vi alle samlet på terrassen, vi var alle betagede af synet, og begyndte så småt at forstå at vi var ankommet til noget helt ekstraordinært. Vivar dels opslugte af udsigten, dels prøvede vi at få gårsdagens indtryk fra rejsen til at bundfælde og så havde vi nok bare allesammen lige brug for at sidde og mærke varmen og prøve at forstå, at vores Afrika-eventyr nu var skudt igang efter mange måneders forberedelse og nedtælling.

Efter en god, egyptisk morgenmad bestående af omelet, curry, brød, ost og marmelade og et glas koldt orangejuice, blev vi enige om at det svartid til at bevæge os ned i heksekedlen af mennesker for at finde ud af mere om pyramiderne og se dem tæt på og måske røre ved dem. Klokken var næsten blevet 11, og temperaturen var på 35 grader. Ja, det var nok ikke så smart, men vi købte rigeligt med vand og havde solhatten på hovedet og faktor 50 på huden.

Vi havde godt nok læst om de påtrængende kamelfætre, hestevogne og selvudnævnte government guider og dem løb vi da også direkte ind i efter at have fået scannet vores bagage for at komme ind på  plateauet. Vi fik nu venligst men bestemt rystet dem af og gik op mod sphinxen som sad majestætisk, 20 meter høj, som vogter over pyramiderne. Der er en fastsat pris på en kameltur for udlændinge på 350 egyptiske pund, men vi blev tilbudt ture helt ned til 50 pund; vi afstod dog stadig og fortsatte op mod Kefren pyramiden.


Varmen gjorde sit indhug i kræfterne, og det medbragte vand svandt hurtigt. Vi gik fra Kefren pyramiden mod Keops pyramiden. Undervejs afslog vi utallige tilbud om kamel og hestetransport. God nok var det varmt, men det var ikke ret store afstande. Ved Keopspyramiden snakkede vi med en veltalende og meget vidende guide, han fik proppet Peter og Christian ned i Keops mors pyramide. Stor er den ikke, alligevel var det en lettere klaustrofobisk oplevelse at bakke hele vejen ned i gravkammeret.


Da de var vel oppe ved jordoverfladen igen, var CA senior og Peter enige om at gå tilbage mens Solveig og Christian blev overtalt af kameldriveren Ali om at køre helt op til plateauet og se udsigten deroppe fra dog nægtede Christian at det skulle være en kamel, såret blev en hestetrukken kærre. Vi fik en fin tur af Ali, men da vi var vel nede ved sphinxen igen var vi våde af sved af at sidde på de orange plasticsæder og godt mørbankede af at køre på massive dæk.



Resten af dagen gik med at hvile, gå lidt i nærområdet og så endte vi med at spise på en dejlig lokal restaurant, hvor CA senior gav middag. Egypten spillede fodboldkamp mod Sydafrika, så tjenerne var vældig optagede af det, og det var mine tre bordherrer også. Desværre tabte Egypten.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!