Anamur kalesi og Anamurium

En lang tur mod øst langs kysten bragte os væk fra masseturismen. Vi kørte ad kystvejen, eller bare VEJEN mod Anamur. En by 135 km øst for Alanya. Her var der ingen fine hoteller til turisterne, desværre var der så en restaurant ejer der så chancen for en hurtig omsætning da vi ankom til Borgen. Her blev der betalt danske priser, eneste trøst var at måltider var fantastisk. Efter at være blevet røvet gik vi rundt om borgen, der desværre var lukket pga. Renovering. Et meget imponerende bygningsværk med en ikke mindre imponerende beliggenhed.
Her mødte vi en Tyrkisk familie hvor datteren lige var kommet hjem efter et 6 måneders ophold på Århus universitet, de tilbød os at vi kunne spise med om aftenen, et fornemt tilbud vi desværre måtte afslå, vejen egnede sig ikke til kørsel i mørke.
Datteren anbefalede os så på det kraftigste at vi skulle køre til oldtidsbyen Anamurium, hvilken vi så troskyldigt gjorde. Det viste sig at anbefalinger var korrekt, ikke alene var byen velbevaret, den lå også ved en smuk strand, hvor Peter og Christian fik afprøvet undervandskameraet
En yderligere oplevelse denne dag var det rige dyreliv vi fik set. Ved borgen fandt vi en lille skildpadde, og i ruinbyen en ret stor, samt så et farvestrålende firben og et glimt af en slage under en sten.

pa stranden foran slottet, her fik Eva hjælp af en tyrkisk mand da stenen var lidt for meget. Senere fandt vi ud af at datteren lige var kommet hjem fra 6 måneder som Erasmus student i Århus. verden er lille.

Christian fandt en lille skildpadde ved borgen, den blev bange da den blev taget op, så den tissede i Christians hat :-)

Vi spiste en fremragende frokost, men vi fik også lov til at betale for den! ejeren blev så glad at der var Hibiscus blomster til damerne!
Ved oldtidsbyen Anamurium så vi denne skabning nyde solen på en af ruinerne. meget fascinerende.
Der var i det hele taget et rigt dyreliv i Anamurium, denne skildpadde var igang med dagens måltid da vi gik forbi.








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!