En dag i DDR's tegn

Den sidste dag med oplevelser stod som overskriften antyder i DDR`s tegn.
Vi startede med at erfare noget om hverdagen i det gamle østtyskland, oplysningerne fandt vi i Kulturbrauerei, hvor der er lavet en god udstilling om livet i DDR.
Bransøvelser er nødvendige, og jo mere hverdagslignende forhold de foregår under jo bedre, desværre led vores oplevelse under at vi 2 gange måtte forlade udstillingen pg.a. en brandøvelse.
Efter musset gik vi til Bernauer strasse, hvor vi så et meget velbevaret afsnit af muren, derfra tog vi S-toget fra en af de gamle Geisterbahnhöfe, hvor borgerne fra DDR ikke kunne komme ned, men hvor togene fra BRD alligevel kørte igennem. Vi så, lidt uden for temaet, Neue Synagoge og Hakkische höfe. Om aftenen havde vi fået tid i Hohenschönhausen, det tidligere stasifængsel. Her havde begge grupper det utrolige held at have et Zeitzeuge som rundviser. selvom det af og til er op ad bakke at engagere nutidens unge for andet end deres eget liv så lykkedes det for vore to ca. 70 år gamle rundvisere, de begivenheder de havde gennemlevet var nu i sandhed også hårrejsende!




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!