Sprogø, et spændende sted.


På Peters fødselsdag d. 14/2 bestilte vi billetter til et Sprogø togt. Kun gennem en guidet tur er det muligt at besøge den lille ø midt i Storebælt. Vel stort set alle der er kørt over storebæltsbroen er blevet draget af synet af fyrtårnet på den stejle ø, Hvis det ikke vækker interesse har Jussi Adlers bog hvor noget af handlingen foregår på øen sikkert gjort det. I hvert fald er det populært at komme på tur, vi kiggede allerede i 2017 efter ture, men ak, alle pladser var væk da vi kiggede. Da så mailen med datoerne i 2018 ankom betænkte vi os ikke, men bookede straks.
Turen startede med en tur rundt i Nyborg, en flot by. Slottet er ved at blive sat i stand,  mens resten af fæstningen er bevaret i varierende grad, nogle bastioner er som de blev skabt,mens andre er forsvundet. Fra de bevarede var der en smuk udsigt over byen og det omkringliggende landskab.
Kl. kvart i to blev vi hentet af turbussen, og med den kørte vi til Sprogø.Her blev vi ført rundt på øen af vores veloplagte guide. Bygningerne er fint sat i stand, og vejret gjorde det sidste så vi fik en super dag på sted der er lidt af en udfordring at besøge.
Ture til øen kan bookes på www.visitnyborg.dk
-Men du skal være ude i god tid, turene i 2018 er alle udsolgt.

















Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!