L'afrique du nord.

Vores dag startede med motorvejskørsel mod El Djem. Vejen var i god stand og der var ikke de store afrikanske indslag undervejs. Eneste episode var en meget underligt konstrueret tilkørsel der næppe har nogen fremtid i Europa. Vel ankommet til El Djem havde vi lidt problemer med at finde en parkeringsplads tæt ved amfiteatret, det lykkedes dog at finde en i rimelig afstand. Teatret er efter sigende det 3. Største der er bevaret fra romertiden, og ganske imponerende. Vi så både oppe og nede, altså de øvre tribuner samt kælderen hvor gladiatorer og dyr blev opbevaret inden det var deres tur til at kæmpe i arenaen.
Efter endt besigtigelse gik vi en tur op til byens arkæologiske museum der havde en masse meget flotte mosaikker fra romersk tid. Frokosten blev indtaget på en lille restaurant overfor arenaen hvor indehaveren var meget snaksagelig omkring Tunesien og de forskellige muligheder for landets fremtid.
Turismen er nu i bedring efter Yasmin revolutionen i 2011, men All inklusive konceptet er en trussel mod mange små næringsdrivende.
Efter El Djem kørte vi af en landevej mod Kairouan, efter Mekka, medina og Jerusalem det 4 helligste sted i islam, og hjemsted for Afrikas ældste moske. Den var desværre lukket da vi kom, men straks sprang en guide op og vi fik i stedet en fantastisk rundtur i byen i stedet.
Efter Kairouan kom dagens højdepunkt, vi kørte atter til Takrouna hvor vi var indbudt til tunesisk Couscous hos Nizar og hans familie. En meget stor oplevelse at indtage et måltid hos en venlig Berbisk familie. Efter maden var der tee og snak på fransk og tysk med en fantastisk udsigt.



























Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!