Festung Breslau.

På vej mod Slovakiet gør vi holdt i Wroclaw, (tysk Breslau) hvor der blev kæmpet hårdt mod slutningen i af  2. Verdenskrig. Efter krigen er byen blevet genopbygget af nye indbyggere, området tilfaldt Polen, og den oprindelige befolkning blev smidt ud. Sådan blev Breslau til Wroclaw. Frokosten blev spist i Cottbus, vi havde brug for net til at bestille billetter til Auschwitz.
Billetterne fik vi ikke, hjemmesiden var ved at blive fornyet, og det var ikke til at vide hvilke regler der gjaldt. Efter besøget i Cottbus ventede tur på en elendig motorvej fra grænsen mod Wroclaw, de første 70 kilometer trodsede enhver beskrivelse. Guidebogens tale om europas længste vaskebræt dækker rimeligt ! I Wroclaw fandt vi relativt hurtigt Silver appartments, fik os indkvarteret, og tog ud for at se byen. Det var en meget positiv overraskelse, vi startede med at tage sporvognen til Jahrhunderthalle, da den blev bygget den største kuppel i verden, herfra tog vi mod den indre by, hvor et utal af kæmpe kirker vidnede om tidligere tiders rigdom.
Byen er genopbygget, meget imponerende, ikke mindst når man tager i betragtning at der er genopbygget af folk der ikkehavde noget forhold til bygningerne, som led i befolkningsflytningerne efter 2. verdenskrig blev de oprindelige indbyggere smidt ud, og nye kom til fra det der i dag er Ukraine.





Jahrhundert halle i Breslau, bygget for at markere at der var gået 100 år siden Napoleon blev fordrevet fra Tysk territorium.



Torvet i Cottbus, gamle pæne huse på den ene side.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!