Mercedes og gourmet, det hele til det halve

Efter en hyggelig overnatning hos familien Aggerholms Københavner afdeling tog vi til lufthavnen med Metroen. Meget smart og hurtigt, prisen var tilmed også i den lave ende, kun 40 kroner kostede det for 3 billetter. (hvilket er lidt mindre end hvad Vanløse bageren forlanger for 5 rundstykker)

Kastrup lufthavn var lidt en prøvelse, i hvert fald blev vi nødt til at spørge en medarbejde før vi fandt Ryanairs skranke, der i øvrigt ikke åbnede rettidigt. Vi kom dog med flyet, og 1 time og 25 minutter senere landede vi i Kaunas` lille lufthavn. Lufthavnen var virkelig af den beskedne slags, derfor kunne vi kun en halv time efter landingen have nået at samle vores bagage, leje og modtage vores bil, og være på vej mod Druskininkai hvor vores første hotel var booket.

Solveig har været en kende skeptisk ved at rejse til Baltikum, heldigvis er fordommene blevet gjort til skamme indtil videre. Folk taler ganske udemærket engelsk, vejene er gode, antallet af Mercedes biler overstiger klart antallet af gamle udtjente russiske ladaer, og maden har været spændende. Vi har dog ikke set nogen storke, antallet af storkereder har derimod været voldsomt, men fuglene er fløjet mod varmere himmelstrøg.

Vel ankommet til vores base 10 kilometer fra den hviderussiske grænse indlogerede vi os på art hotel, ganske udemærket i øvrig, og begav os ud for at tage buen i øjesyn. Druskininkai er en spa by, og må være relativt velstående efter lokale forhold.Vi var så heldige at der var Gourmet festival under vores ophold, og det betød at vi kunne spise et spændende måltid mad til meget beskedne 15€
Maden var lokal, velsmagende og særdeles spændende, absolut en god oplevelse som vi ikke havde regnet med da vi spiste morgenmad hos Lone og Eskild 10 timer forinden.

Nu ligger vi så i vores senge her på hotellet. Kolkken er 22 lokal tid (21 i dk) og vi er trætte til graven, vi satser på en god nats søvn så vi er klar til Hviderusland i morgen.





Et græskar udsalg i en baggård, vi har også langs landevejen set adskillige der sælger svampe.




Den russisk orthodoxe kirke i Druskininkai, al tekst var med Kyrillisk skrift, som elers ikke bruges i Litauen.
Her fik vi en burger efter gourmet middagen, af en eler anden grund er portionerne altid i underkanten hvis maden er god.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!