Et besøg hos Lenin

Ingen tur til Moskva er vel komplet uden et besøg hos Lenin i mausolæet på den røde plads. Vores besøg fandt sted om søndagen efter vi havde tjekket ud fra vores hotel. Det betød at vi havde alle vores pakkenellikker med ind hos grundlæggeren af Sovjetunionen. Helt let var det ikke, først igennem en metal detektor for at komme ind på den røde plads, så en time i kø, hvor vi kunne se forskel på asiaters og europæeres kø-disciplin. Lad os sige det pænt, europæerne havde intet at skamme sig over i den sammenhæng. Det vildeste vi så var en mand der bare stillede sig ind midt i køen, lidt efter kom fruen også, og hun hentede så veninder ind fra længere tilbage i køen, helt utroligt. Vi havde en positionskamp med et par lokale kvinder der arm i arm forsøgte at trænge sig frem, heldigvis var deres lave højde en gave til vores forsvarsrygsække, en hurtig manøvre kunne sagtens have skrællet brillerne af næsen på den ene af kvinderne, der efter lidt til resignerede og opgav kampen.

Ved selve mausolæet var vi endnu engang igennem metaldetektorer, inden vi kom ind til kommunismes store fader. Selvom vi ikke tilhører den politiske retning var det alligevel en stor oplevelse.




Vores dag var startet med morgenmad det sted hvor vi også spiste om lørdagen. Atter engang fremragende morgenmad til billige penge, 120 kr for 3 personers rigelige morgenmad er ikke meget.
Morgenen var startet uden nogen dårlige nyheder, så der var ikke samme mængde stres som dagen før, og heldigvis for det.
Metroen bragte os til bymidten, og da vi gik mod den røde plads passede det lige præcis med at vi kom forbi vagtskiftet ved den ukendte soldats grav. Lidt af en gangstil vagterne har!





Fra den røde plads gik vi mod Bolsjoj teatret, den vildt smukke bygning blev vores sidste minde fra Moskvas centrum. Metroen førte os til lufthavnstoget, der hurtigt bragte os til lufthavnen nordvest for byen. her gik det stort set problemløst med at forlade landet. Peter var dog en overgang noget nervøs, da bording passet han havde fået stemplet ved paskontrollen var Camillas, Peters eget var på bagsiden af papiret. Det var ellers kke fordi der ikke blev brugt tid nok på kontrollen, passet blev gransket af en sur kvinde, men at læse var hun åbenbart ikke for god til.
Heldigvis lykkedes det at komme ind i flyet med en billet der ikke var stemplet.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!