Fredags Sushi, hjemmelavet naturligvis!

Fredag, gjorde vi vores første erfaringer udi hjemmelavet Sushi. I forrige uge købte Peter et Sushi starter kit i förde park, og nu var tiden så kommen hvor det skulle afprøves. Godt hjulpet på vej af vores store asien kogebog fik vi købt ind, og kom i gang med risene. Normalt er det jo ikke en stor udfordring at putte vand i en gryde og bringe den i kog samtidig med at man sørger for at tilsætte riskornene på det rette tidspunkt, men ris er ikke bare ris, Sushi ris er en videnskab for sig, her skal der skylles stivelse af til den store guldmedalje. Efterfølgende skal de stå i blød, inden kogningen finder sted. Afsluttende skal de køles ned inden de overhældes med den helt rigtige blanding af iseddike, sukker og salt. Vi var selv godt tilfredse med vores første forsøg, selvom det næppe ville have imponeret en indfødt japaner. 


Da risene var klar kunne vi færdiggøre vores første sushi rulle på vores nye sushi rulle måtte, har man en sådan er der vel egentlig tale om et hjem der har alt! Vi fik lavet 4 ruller, næste gang vil vi lægge fyldet anderledes så det er bedre centreret. Selvom alt ikke klappede perfekt smagte det godt, og vi har ikke lavet sushi for sidste gang herhjemme.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kanonskud i Valletta

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!

25 års bryllupsdag