Smuk vandretur med truende skyer i horisonten

 Den sidste søndag i februar gik vi med Sisse og Claus 24 kilometer ved Alssund. Her ligger Alssund stien med en længde på 17 kilometer. De ekstra kilometer sørgede Sisse for ved at vi forlængede turen så den i stedet for at begynde i Ballebro startede i Naldtang, en meget lille flække tæt på Varnæs hoved. Turen blev tilbagelagt i det smukkeste solskin, såpåtrods af årstiden lykkedes det Peter at ligne en tomat i hovedet da vi var færdige. Skyerne på horisonten var ikkeaf fysisk karakter, men desværre i stedet af den politiske slags. Coronaen er efterhånden forsvundet fra de tyske medier, det er dejligt, men vi ville have været gladere hvis det var som følge af at fornuften havde indfundet sig syd for den danske grænse, og ikke som konsekvens af den russiske invasion af Ukraine.

På vej mod slutningen af turen kom så meldingen om at Putin har givet ordre om at det russiske atomarsenal går et alarm niveau op. Som børn af den kolde krig er det som at blive sat mange år tilbage til tiden hvor vi levede i paddehatteskyens dystre skygge. Risikoen for en atomkrig er nu atter tilstede som et spøgelse i horisonten, til gengæld er der også håb om en bedre verden. Således kan man kun glædes over det pludselig opståede europæiske sammenhold der er opstået i de sidste dages tid. Mange af de østeuropæiske EU lande, der ellers må siges at have været ude på en skidt kurs r således vendt på en tallerken. Åbenbart huskes tiden under det sovjettiske åg særdeles godt, så når Russerne melder sig på scenen som i den forgangne uge så er østeuropæerne ikke i tvivl om hvem fjenden er.






Færgen Bitten Clausen der sejler fra Hardeshøj på Als mod Ballebro på det jyske fastland. Altid hyggeligt med liv på vandet.

Nok det mindste fyrtårn vi nogen sinde har set. Det befinder sig lidt nord for Sønderborg
Krig er ikke noget nyt. En gammel kanonkugle fra tiden omkring den Preussiske overgang mod Als i juni 1864

Hotel Alsik i Sønderborg, meget vellykket morderne arkitektur efter vores mening. 





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!