Ötzi med mere.

Efter en dejlig morgenmad på altanen fik vi dagens chok, ötzi museet i Bozen havde lukket om mandagen! Lidt en bet når vi i den grad havde set frem til at se ismanden. Vi kørte dog alligevel til Bozen, skulle finde et VW værksted til at få bilnøglen til at fungere. Værkstedsbesøget var hurtigt overstået, vi fik vist hvordan man åbner og låser bilen manuelt, sjovt at der var en nøgle gemt inden i den store klump plastik. Bozen er sydtyrols hovedstad, og en smuk by. Vi slentrede igennem de smalle gader, og kom hen forbi ötzi museet, som i sommerferien alligevel havde åbent om mandagen! Det var en stor oplevelse, Christian købte en bog, og læste efterfølgende op fra bogen om Ötzis liv og levned. Efter museumsbesøget tog vi op i terrænet til nogle sjældne jordpyramider. Landskabet var heroppe på bjerget Ritten enormt smukt, og jordpyramiderne gav lige det sidste pift til en spændende dag. Efter pyramiderne kørte vi til byen Mittenwald i Bayern, hvor vi indlogerede os på Gasthof zum Alpenrose, et godt sted med en helt eventyrlig venlig betjening! Udsigten fra Alpenrose i Mitenwald, byen ligger meget smukt ved foden af denne store bjergvæg
Dolomitterne i Sydtyrol. Vi gik en dejlig tur hen til jordpyramiderne, og den ene flotte udsigt efter den anden bød sig til!
Jordpyramiderne, op til 30 meter høje er de. de dannes ved erosion,når det regner vaskes lerjorden langsomt væk, udtagen den jord der ligger under stenene, over lang tid er der så "vokset" disse op til 30 meter høje pyramider frem. På et tidspunkt falder dækstenen ned, og pyramiden nedbrydes, stenen kan så danne basis for en ny pyramide.
Domkirken i den sydtyrolske hovedby Bozen / Bolzano. En skøn blanding af tysk og Italiensk kultur.
En smuk landsby oppe ved jordpyramiderne. Landskabet er enormt flot, klimaet behageligt, ikke underligt at Østrigerne beklager tabet af Sydtyrol.
Et panoramablik med jordpyramider, landsby, og dolomitterne i baggrunden.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!