Die gipfelstürmer sind heil angekommen

Vi har efter en smukt, og hård klettersteig tur nået toppen af Zugspitze. Heroppe i små 3 kilometershøjde er der solskin, og en horde af mennesker. Langt de fleste er ankommet pr. Gondol, men der er også andre der er kommet herop ved egen kraft. Vi startede i kulde, men efter de første hundrede højdemeter sveder man alligevel! Klettersteigen er ikke svær, men den er lang og hård! Vi nød en god frokost i Münchener haus på toppen, inden vi begav os ud på den sidste korte klettersteig til gipfelkreuzet, her er problemet en masse mennesker, der i komplet uegnet udrustning også begiver sig afsted, ufatteligt at der ikke hver uge meldes om døde !
Den tyske del af gipfelplateauet, her kan man komme op med gondol, så der er skræmmende mange mennesker. Lidt af en kontrast til vores egen tur op, hvor vi vel så 25 andre klettersteigere. På toppen er der en DAV hytte, bygget i for over 100 år siden, og vel at mærke før den første bjergbane kunne bringe bygge materialer op!
Christian på den smukke klettersteig fra Wiener Neustädter hütte mod Zugspitze. Vi gik turen i smukt vejr, klettersteigen er let, men lang. Vi var forskånet for stenslag, og der var heller ikke tilløb til ulykker. Klettersteigsættet var altså ikke nødvendigt, men uden ville vi ikke have turdet gå turen. At det kan gå galt vidnede små plader med oplysninger om dødeligt forulykkede bjergbestigere om!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!