Brasov for kendere

 Efter vores voldsomme bytur på Juno wine bar kom vi forbavsende hurtigt op denne søndag i Brasov. Vi var faktisk så hurtigt ude af vores lejlighed at der ikke var noget sted der havde åbent for servering af morgenmad. Først lidt over kl. 9 mødte kokke på arbejde, og efter kort tids venten fik vi serveret en super god morgenmad på et hyggeligt sted i den gamle del af byen. Herefter gik vi til bilen, for 19 km. nordøst for Brasov ligger den lille by Prejmer (tidligere Tartlau). Byen er hjemsted for den østligste, og største af de befæstede kirker. Vi ankom høje af forventningens glæde, og blev ikke skuffede. Udenfor kirken var der flere storkereder i brug, alle med unger. Kirken i sig selv var også en kæmpe oplevelse, murene var op til 14 meter tykke. Godt nok var de mere religiøse tidligere, men dummere var de trods alt ikke. Man har ikke bygget fæstningen for primært at beskytte kirken, Inde i murene har hver familie haft deres eget rum, 275 i alt, så i tilfælde af ufred kunne områdets bønder søge tilflugt i fæstningen, og venter derinde til fjenden atter var forsvundet. Ifølge vores oplysninger var kirken belejret 50 gange, og måtte kun give fortabt en enkelt gang efter sigende på grund af mangel på vand. Ikke nogen dårlig statistik.

Efter besøget fik vi en ise byens park og bagefter gik vi på fotosafari ved storkerederne, og så måtte vi lige konferere, om det videre program. Der var stemning for at køre op til skiområdet Proiana Brasov, hvor dalen ligger i ca. 1000 meters højde. Vi startede med en solid frokost, en lokal grillplatte med alskens lækkerier, som lå tungt i maven og derefter gik vi op til gondolen, som fragtede os op på toppen af bjerget Postavarul. 

Da vi kom op med gondolen gik vi en lille tur oppe på bjergkammen, og nød den gode udsigt. På en dag hvor vejrudsigten ellers havde givet anledning til rynkede bryn var der stor glæde over at skyerne som ved et trylleslag gled til side da vi stod på toppen. Godt nok er Poiana Brasov rumæniens mest moderne skiområde, men der er nu helt klart muligheder for udbygning af området de kommende år.



Efter vores lille vandretur tog vi gondolen tilbage til Poiana Brasov, det er en af ulemperne ved korte ture, der er ikke så meget tid til de langsomme fornøjelser såsom vandring. 

Aftensmaden ville Kirsten & Karsten sponsorere. Anledningen var vores 23 års bryllupsdag. oprindelig var tanken at vi skulle spisse inde på den store plads i Brasov, men efter en gåtur op til den Rumænske kirke udenfor den gamle bymur ændrede vi den plan. Vi valgte Casa Romaesqu, og det fortrød vi ikke. Her var der rumænsk mad til alle, maden var god, og tjenerens anbefaling af en brændevin overlevede vi også. 




Aftenens is blev indtaget på den isbar der havde fået højest på tripadvisor. Da vi gik forbi første gang var der vel 30 meter kø udenfor. Vi var så heldige at gå forbi igen lige før lukketid, og da var køen en ganske anden. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!