Christian student


 Onsdag d. 15/6 var Christian til sin afsluttende eksamen. Faget var historie, og ifølge hovedpersonen gik det særdeles godt. Normalt ville vi jo så også nu vide hvad særdeles godt ville svare til i karakter, men nej, sådan er det ikke i Tyskland. Først når huen er blevet udleveret ser man hvad eksamensreultaterne har været. I morgen kl. 15 sker det så. Hue påsættelsen finder sted i skolegården på Duborgskolen. Herefter går studenterne først til generalkonsulatet, og siden til nørretorv i Flensborg, hvor der et tradition for at hoppe i både Neptun brønden, og senere i havnen.

Hue påsættelsen var en god oplevelse. Vi mødtes på Duborg skolen, hvor skolens balkon dannende rammen for huepåsættelsen. Sådan har det været siden Corona pandemien, og det er skolen sluppet så godt fra at det nu bliver en tradition de vil holde fat i. Tidligere har ceremonien fundet sted i Idrætshallen, men vi der nu har oplevet begge steder foretrækker klart nytænkningen. Christians klasse var den første klasse der fik huen overrakt, og da Christian er først i alfabetet i klassen, blev han den allerførste elev der fik overrakt huen. samtidig fik han også resultat for de mundtlige eksamener, og som det ses på billedet var han ovenud tilfreds modpræstationen. Det blev til den absolutte topkarakter 1-15.


Efter alle de 107 elever havde været ved Heino og fået påsat deres studenterhue gik de glade unge mennersker til det danske generalkonsulat, hvor der var dyre dråber til de tørstige unge. Vi andre kendte næste programpunkt, nemlig badningen i Neptun brønden på Nørretorv. Vi fik en god plads på en fortovsrestaurant og kunne derfor vente i ro og mag på at studenterne ankom. Som sædvanen er hørtes de før de blev set. Med råb samt fløjter meldte de deres ankomst, og på kort tid var brønden fuld af festglade unge. Christian nåede til moderens skræk helt op i toppen, og kom heldigvis ned igen uden af falde. Til slut gik alle ned til havnen, hvor stort set alle studenterne hoppede ned i vandet mindst en gang.









Lørdag var der sp studenterfest her på Himmernmoos. Vi havde inviteret mange venner og meget familie, og senere var vi så heldige at en stor del af Christians klasse kiggede forbi. Vejret holdt, og Cocktailmobilen var endnu engang en kæmpe succes.








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!