Broen i Mostar, anden dag med luksus

Efter en super nats søvn på hotellet Ero, var vi klar til at udforske Mostar i dagslys.
Borgerkrigen var stadig synlig, mange huse var arrede efter beskydning, og nogle var endnu rene ruiner, men i centrum har der været format bag genopbygningen, kvarteret omkring broen er rekonstrueret, så man føler sig hensat til 1001 nats eventyr. Byggestilen er i den grad ikke europæisk.
Prisniveauet i Bosnien Herzegovina er lavt, vi spiste således aftensmad på den lokale Cevapcici restaurant for den fyrstelige sum af 11 euro, og det var vel og mærke med 4 importerede Colaer.
Vi valgte hurtigt at forlænge vores ophold på Hotel Ero med en ekstra nat, Mostar går for at være Bosniens varmeste by, og her var et Airkondition anlæg af en vis klasse nødvendigt!


Den sublimt smukke bro om aftenen. den er bygget af Osmannerne i 1500 tallet, og var på det tidspunkt den længste "single span" bro i verden. Jeg kan huske da den styrtede sammen under Kroatisk beskydning i den Jugoslaviske borgerkrig, og har siden ønsket at se den selv. Vi blev ikke skuffede, og synet står endnu som et absolut højdepunkt fra vores tur.
Blik fra broen mod en af de større moskeer i byen. denne moske kan besigtiges, og man kan komme til tops i minareten. den blev stærkt beskadiget under borgerkrigen, og er heldigvis siden blevet genopbygget. Moskeen er et besøg værd, og fra minareten har men en fantastisk udsigt, og en gylden mulighed for at tage gode billeder af broen

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!