Skhoder søen rundt, Enver Hoxas forbandelse

Balkans største sø, Skhoder søen, er kendt for de mange fuglearter der findes der, blandt andet skulle det være muligt at opleve Pelikaner, og hvem under ikke sine børn den oplevelse at se pelikaner i naturen? Peter gjorde i hvert fald, måske også fordi det muliggjorde en tur ind i Europas fattigste land, Albanien.
Søen ligger smukt, omgivet af bjerge af varierende højde, Pelikaner så vi ingen af, ej heller mange andre fugle, måske var det fordi vi havde øjnene rettet mod vejen, hvor andre trafikanter vanvidskørsel gjorde opmærksomhed bydende nødvendigt. Et andet forhold, der især betød noget på de sidste 10 kilometer mod Albanien, og i Albanien, var den GROTESKT ringe vejkvalitet, hullerne var store, dybe, og overalt!
Vi så nogle af de 300.000 enmands betonbunkers, som den tidligere boss i Albanien Enver Hoxa, havde ladet bygge, dels som forsvar mod fremmede magter, dels som pression mod egen befolkning.
Aftensmaden indtog vi på restaurant Kalamper i Montenegro, et fremragende sted med egen svimmingpool, som ungerne naturligvis benyttede.
Sveti Stefan halvøen i Montenegro, de riges ferieparadis!

Enver Hoxas forbandelse, nogle af de 300.000 bunkers han lod bygge er stadig skræmmende synlige i er ellers smukt landskab

Nyt møder gammel, Italienerne hjælper med at bygge en ny hovedvej, samtidig med at de gamle transportformer ikke er gået helt af mode endnu.

Skhoder søen fra grænseovergangen mellem Montenegro og Albanien

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!