Ferieplaner

Ferien står for døren, og derfor er folk spækkede med spændende planer og store drømme for deres ferier. Vi var fredag til 50 års fødselsdag hos Solveigs søster Kirsten. Deltagerne var "the usual suspects", så snakken ved bordet blev ikke indledt med et, "og hvor kender I så Kirsten fra ?"  Et par var påfaldende brune, de var lige kommet hjem fra den Portugisiske øgruppe Azoerne, her havde Solveigs forældre også været, og søreme om ikke endnu et par i selskabet stod foran en tur til netop samme rejsemål? For mig har Azoerne lidt et pensioniststempel over sig, men parret der stod foran en tur havde valgt det efter helt andre kriterier, de var første stop for Henrik Søfareren, de første af de store portugisiske rejsende der før Columbus gjorde verden større.  Kirsten stod sammen med familien overfor en drømmerejse til Hawaii, hvor 3 øer skal besøges, med historiske oplevelser, naturmæssige ligeså, samt et minde for livet sammen med familien. Som om det ikke var nok, gav Karsten hende en charterrejse i fødselsdagsgave, den ene rejse står for døren, og man kan allerede glæde sig til den næste. Det er vigtigt at hverdagen hænger sammen, men det er rart at have noget spektakulært at se frem til.
Deres søn Mikkel var lige kommet hjem fra Sardinien, men var naturligvis klar til endnu en tur ud midt i et hav. Et ungt par havde netop afsluttet deres ungdomsuddannelse, nu ventede et eventyr af den helt store slags, 3,5 måneder som gaster på et sejlskib i sydøstasien, mega spændende at lytte til.

Palle, den store opdagelsesrejsende, nok født 500 år for sent til at komme først, men hvad gør det ? I hvert fald lever han sig ind i rollen, det store portugisiske søfarer fuldskæg står knivskarpt :-)


Solveigs barndomshjem på Egerishave i Skive.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!