What to do in Poznan airport?

Lød spørgsmålet til Peters søster Lone.
Ikke meget lød svaret, tag ind til byen i stedet.
Vi havde påbegyndt vores hjemrejsedag med at debuttere som Uber brugere. Vi fik en tur fra Maidan pladsen til lufthavnen for 130 Grynia, noget mindre end de 600 vi skulle have betalt for en taxi torsdag aften. Jeg har det lidt svært med ideen bag Uber, kan sagtens se at det tager brødet ud af munden på taxi chaufførerne, men omvendt, hvis man ikke vil sætte taxameteret til, og betragter vestlige kunder som nogen man bare kan tage grov overpris fra er man også selv ude om at forretningen går sløjt.
Efter en meget tidskrævende kontrol i Poznan international airport, som Lone ganske rigtigt havde beskrevet som ret lille og meget lidt spændende fulgte vi hendes råd og tog ind til Poznan centrum. Igen fungerede Uber konceptet, i løbet af 3 minutter var Jerzy på pletten, og 20 minutter og 22 Zloty senere var vi at finde på Stary Rynek. Peter brugte stort set hele sit aktive polske ordforråd på turen, Jerzy lyste op da der kom et Djenguje ud af Peters mund i stedet for et thank you. Stary betyder gammel, og Rynek noget i retning af markedsplads, vi blev altså sat af ved selve den gamle plads midt i byen. Pladsen er smuk, den minder om dem i Krakow og Wroclaw, med et marked i midten.
Vi fik spist på en af de utallige restauranter, gik lidt rundt omkring, ikke helt så let idet Solveig og Christian rejste med rullekufferter. Efter en afsluttende kop kaffe klarede endnu en Uber chauffør turen tilbage til lufthavnen hvorfra Ryanair bragte os trygt til Billund. Alt i alt en spændende tur til helt nye steder for os alle 3.









Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!