Fra Vojens til Haderslev

 Er der til fods 18 kilometer, hvis ellers man følger turen i danske vandreruter. Det gjorde vi den sidste dag i januar 2021, og blev belønnet med en oplevelse vi vil huske længe. Turen starter fra kirken i Vojens, og de første kilometer følger den hærvejen mod øst til Tørning mølle. Møllen var tidligere danmarks største, og blev stede hvor vi gjorde vores første lille pause med udsigt over møllesøen. Landskaber er ret kuperet, og med lidt sne var det utrolig smukt at bevæge sig rundt i. 



 Fra Tørning mølle forlod turen Hærvejen, men det betød nu ikke noget for oplevelsen, det blev bare lidt sværere at orientere sig. Vi kom forbi det lille elværk ved Christiansdal, hvor laksetrapper vidnede om at der sørges for at fiskene kan bevæge sig op i vandløbene, på trods af at de er dæmmet op. Senere gik turen ind i Haderslev dyrehave, hvorfra udsigten over først Haderslev dam, senere Haderslev by var imponerende. Med den flotte udsigt over den delvist tilfrosne Haderslev dam spiste vi vores medbragte madpakke, den smager nu altid ekstra godt når man har over 10 kilometer i benene. 




Selvom solen skinnede blev det nu hurtigt for koldt, og eneste mulighed for at få varmen var at gå videre mod Haderslev. På de sidste kilometer slog vejret om, solen forsvandt, himlen blev mørkere, og det endte da også med en regnbyge, der heldigvis hurtigt blev til sne, og siden forsvandt så vi kunne ankomme til Haderslev i Solskin. Den sidste kilometer gik vi i de hyggelige gader omkring Haderslev Domkirke. Da vi nåede bilen der stod ved Haderslevs imponerende seminarium sagde vores gps 18 kilometer, for Peter en ny rekord siden operationen.  På turen havde vi selskab af Claus og Sisse fra de berejstes klub, vi nød de 5 timer i deres selskab, og glæder og allerede til næste tur.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!