Varnæs hoved

 Det klinger lidt af noget fra den danske fjernsyns succes Matador, men det er et område i den sydøstlige del af Aabenraa fjord. Varnes hoved er højt beliggende, og har derfor en fornem udsigt. I bogen om danske vandreture er der en 7 kilometer lang tur beskrevet, størstedelen af turen byder på havudsigt, ordet går både op og ned undervejs. Vi gik den lørdag d.23/1 med Ingeborg, og Peter åbenbarede svageder i smattet ujævnt føre. Når det gik ligeud var der heldigvis ingen problemer. Turen startede ved noget så eksotisk som en gammelt pensioner med et drabeligt navn, men ved Den Gyldne Løve parkerede vi, og begav os afsted ud i det afvekslende landskab. hurtigt var det som om om tiden havde stået stille længe, stråtækte huse hvortil der ikke var asfalteret afløste hinanden, og levende hegn krydsede landskabet og sørgede for en smuk kulisse. I alt blev turen på lidt over 8 kilometer, den bød også hen imod afslutningen på en 48 meter lang langdysse fra tidlig bondestenalder. Helt klart en tur der skal genbesøges når solen har fået mere magt på himlen, og den lerede undergrund der for er fastere at bevæge sig på.

Blæst var der ikke meget af, vandet i fjorden var blikstille, så der var flotte spejlinger. Her er vi ved Varnæs bådelaugs lille havn.

Selv solen var fremme på turen
En bænk med en flot udsigt blev stedet hvor vi nød vores medbragte kaffe. Når alt er lukket er det rart at man selv kan medbringe lidt.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!