Skiløb i Branæs

 For 14 år siden var Peter, Solveig samt Ingeborg i Branæs med Kruså skole. Vi havde 3 dage på ski i året uden vinter. Vi mindes området som ganske godt,  men lille. Vi kan dog konstatere at der er sket meget. Dels har vinteren denne gang være venligere stemt hvad angår temperaturer, så der er i den grad blevet lavet sne så antallet af åbne bakker er et helt andet end sidst. Dels er området blevet udbygget i ekstrem grad. Naturligvis sætter højdeforskellen sine naturlige begrænsninger, der er således "kun" 415 meter fra topstugan til gondolliftens dalstation, men liftene er ok, med en gondol og 2 moderne stolelifte. Derud over er der et hav af tallerkenlifte, der i det mindste er at foretrække frem for t-lifte når man har mindre erfarne skiløbere med. 





Vi har de sidste dage haft Eskild med på ski for alleførste gang. De 2 dage er foregået i strålende solskin, men også i voldsomt lave temperaturer. Således er dagene startet i -17 grader, hvad der jo er lidt i underkanten. Eskild har gjort det godt, han kan efterhånden dreje udemærket, og hvad der er aller vigtigst, han synes det er Kyl at stå på ski. Vi har også fejret både jul og fødselsdag. Juleaften faldt sammen med vores første skidag, ordet var en fornøjelse at komme hjem til en varm hytte velvidende at Eva havde styr på julemaden. 

Dagen efter var det blevet christian seniors tur til at være midtpunkt, for 80 år siden så han dagens lys, og det er jo sin sag at runde de 80 år på en skitur. Vi fik klaret det med gaverne om morgenen, og derefter gik det ud i det kolde vejr atter engang. 

Til frokost var der et overflødighedshorn af gode sager på bordet, hvem siger eksempelvis nej til røget dyrekølle, varm leverpostej, samt en fantastisk laks? Efter middagen kørte Peter og fødselsdags herren som det vel kaldes når man ikke just er et barn til Karlstad for at hente en overraskelse. Uden Ingeborgs vidende havde Malthe booket billet til Karlstad. Fra Hamborg er der ikke noget direkte fly, så først var det fra Hamborg til München, derefter fra München til Stockhold, og sluttelig fra Stockholm til Karlstad med de svenske Järnvägor. I Karlstad skulle vi så hente ham, og på trods af kørslen på lidt over 2 timer passede vi perfekt med tiden. Da vi ankom tilbage i hytten på Orden havde Eva disket op med oksemørbrad, samt en sovs med intet mindre end guddommelig smag. Helt klart en fødselsdag der var en 80 årig værdig.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!