Vinterjul i Sverige

I 1980érne og det årti der fulgte efter var det ret normalt at familien Aggerholm tog til Sverige for at holde jul samtidig med at familien boltrede sig på ski pisterne. I år gentager historien sig så, og vi er nu i Branæs, et efter svenske forhold ganske godt skisportssted et par gode timers kørsel nord for byen Karlstad. Vi stiller fuldt hold, således er vi sammen med Eva og Christian, samt med Lone og Eskild. Det er Eskilds første skiture, og efter tures første dag er overstået kan vi allerede nu sige at det bliver en succes.

Optakten til vores tur har været alt andet end stres fri. Coronaen har vist tænder, adskillige omkring vores rejsegruppe har været smittet, men heldigvis slap vi med skrækken og adskillige negative testresultater. 

Efter endt arbejde d. 22 kørte vi afsted mod Sjælland hvor vi skulle mødes med Lone og Eskild. Det vvar ellers ikke planen, men som sagt havde Coronaen hærget og Eskild havde befundet sig i isolation så den oprindelige plan med at tage til Århus og derfra køre med Eva og Christian måtte ændres. 

Dagen inden havde Sverige indført krav om coronapas for alle indrejsende, og det betød lige 50 minutter i kø ved betalingsanlægget på Øresundsbroen. At de kræver det ved indrejse kan man mene om hvad man vil, men at de kun havde 3 ud af 8 baner åbne synes jeg helt ærligt er for ringe. Nå, vi opfyldte kriterierne og fik adgang til det forjættede land. Vi havde booket en overnatning alle 8 i byen Trollhättan nord for Göteborg. Her havde Solveig fundet et godt bed & Breakfast med 4 værelser, og let adgang både til bymidtens mange restauranter, og til de gamle sluser byen er kendt for. Her gik de morgenfriske en tur i et fortryllende landskab om morgenen d. 23 december, hvor vi nød sneen og den ro der var. Sluserne benyttes stadigvæk, i hvert fald de nyeste fra 1916. de ældre, og meget mindre sluser er bevaret som et minde fra kanalens storhedstid. Faktisk har Svend Åge, Peter bedstefar besejlet sluserne for at hente træ på  søen Väneren der ad kanalen forbindes med Göteborg.







Fra Trollhättan satte vi vores GPS på Branæs, selvom vi havde tilbagelagt nogle hundrede kilometer i broderlandet allerede var der alligevel ca. 4 timers kørsel tilbage. Det parret med at Branæs ligger i nogle af de sydligste fjelde giver et indtryk af landets størrelse. Efter mørkets frembrud var vi endelig fremme, og efter nogle genvordigheder lykkedes det os at finde både hytte og nøglen der kunne bringe os ind i varmen. Hytten er fantastisk, 180 kvadratmeter, med 2 store opholdsrum og hele 5 soveværelser.


Kommentarer

Hey Peter Aggerholm. Kæmpestort Glædelig Jul fra Anette fra Byløkken 63…både til dig, din Søster og din hustru …men især til din Mor som jeg just været sammen med til Tina 60 års fødselsdag. Også en en hilsen til din Far, som jeg mødte efter mere end 40 år i sommer i nr. 57. Anledning Tina var på sommerferie :-)
Det ser så skønt ud …dog har vi også sne her i Gl. Rye hvor jeg nu bor med min mand.
Kærlig hilsen
Anette (Jørgensen ) jeg hedder Skriver, og har heddet det siden jeg var 23, min Mors pigenavn.

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!