En festlig færgetur

 Vi er i skrivende stund på Lyø i det sydfynske øhav. Turen er en fællestur med Kirsten & Karsten, og er en del af vores projekt med at besøge de af de danske øer der skal sejles til. Vores tur til Løn bød på hele 2 færgeture. Efter arbejde første vi til Fynshav på Als, hvorfra vi sejlede til Bøjden på Fyn. Vi havde efter den senere tids gode vejr satset på at opholde os på soldækket under overfarten, men helt utroligt måtte vi forlade dækket på grund af en regnbyge. Godt nok har naturen gevaldigt brug for vand, men vandet skal jo ikke falde ude midt på havet. Vi ankom til Bøjden med omkring en time til at tilbagelægge de 10 kilometer til færgen i Faaborg. Vi kørte derfor en omvej ned mod Dyreborg for at slå lidt tid ihjel i smukke omgivelser. På denne lille tur kom vi forbi Horne kirke, der viste sig at være en rundkirke der nu er blevet spist att en større kirke.

Ved færgen blev vi modtaget med maner af Kirsten og Karsten, der endda tillod sig at springe en bombe i ventesalen. Karsten har fået nyt job fra 1/8. Det var på sin vis ikke vildt uventet, Aalborg har spøgt i noget tid, men at det nye arbejde skulle være i København af alle steder havde vi ikke set komme. Nu skal der så være delt bopæl, og en masse flyveri. Stor respekt herfra for at vove eventyret. 

Da vi gik ombord på Lyø færgen begyndte solen som ved et mirakel at skinne. Vi fandt en plads på soldækket, og snakken gik lystigt mens vi drak et par hurtige øl. Færgen bejler foruden Lyø også Avernakø, og vi var ekstremt tæt på at gøre vores færgetur til et  minicruise. Da vi lettede os fra soldækket og gik ned til bildækket var det allersidste udkald, vi ankom således til en lukket bom, og     var vi kommet et minut senere var det blevet til en tur over Avernakø til Faaborg, med mulighed for at gøre endnu et forsøg på at nå Lyø med aftenens sidste færge. 





PÅ Lyø fandt vi en vogn, og med en del af vores bagage i den lille trækvogn tilbagelagde vi de 1,6 kilometer til vores B&B. Vores første indtryk af Lyø var godt, vi kom forbi nogle af byen 5 gadekær, og idylliske gamle bindingværks gårde manglede heller ikke.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!