En imponerende præstation

 Vi har været ude at vandre i denne weekend. Her efter påske er det ikke blevet til så mange gå ture, til gengæld forsøger vi at cykle på arbejde. Vi havde for længe siden aftalt at mødes med Claus og Sisse, med det formål at gå en længere tur. Sisse havde valgt en rute fra Rørbæk sø til sit barndomshjem tæt på gudenåens udspring ved Vonge. 

Nu er det jo dog sådan at der næsten altid kan komme arbejde i vejen: Claus arbejder for BASF og de havde også planer for ham, således var han ingen op til lige et smut i Nigeria, ja, faktisk måtte vi hente ham i lufthavnen lørdag kl. 10.20. Derefter kørte vi til Sisses forældre i Vinge, skiftede tøj og kørte til Rørbæk sø. Fra det øjeblik hvor Claus havde forladt lufthavnen til vi steg ud af bilen ved Rørbøk sø gik der under en time. Meget imponerende af en mand på 65 år, der godt nok havde tilbragt natten på business class, men dog havde skiftet fly i Frankfurt. 






Turen fra Rørbæk til Vinge var smuk, kuperet og lidt over 18 kilometer lang. Sisses far Bent, en gæv gut på 79 gik sammen med os, og viste hvad man anholde til når man holder sig i god form. Vi kom undervejs forbi den lille sø hvor Skjern å har sit udspring. 200 meter sende bekendtgjorde et lille skilt at her udsprang Gudenåen. Lidt skægt at de 2 største danske danske vandløb udspringer så tæt på hinanden.



Meget tæt på gudenåens kilder lå danmarks første badeland. Der er endnu spor af de forskellige bassiner. I dag virker det som et løjerligt sted at placere et sted hvor man er afhængig af entreindtægter, men dengang boede der flere mennesker i området, og qua stedets nærhed til kilderne har man haft en sikker vandforsyning. Nu er der kun forladte rester tilbage.





Sende førte ruten os forbi en Alpaca farm. Vi har stor forståelse for at man gerne vil prøve at gå nye veje, og der skal da ved gud være plads til kreativitet. Godt nok er der mange penge i oplevelses økonomi i et rigt land som Danmark, men mon dog der er penge i Alpaca walk and talk? Er der mon folk der vil betale 250 kr. for at gå en tur med et behåret dermed store øjne der kan brumme dybt når det snakker og har et skrig som en måge når det forskrækkes? vi tvivler gevaldigt må vi sige


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!