Et par dage i smilets by



 Når man bliver spurgt om man vil med på lejrskole til Aarhus er det jo ikke nødvendig med lang betænkningstid. Det vil man naturligvis gerne. Turen var med en 8. klasse, og foregik fra Padborg med frirejse i et DSB tog. Denne juni er vejrmæssigt startet fantastisk for afleder ikke arbejder med enten landbrug eller sankt hans bål, for regnen er helt udeblevet, til gengæld er der fuld sol for alle pengene. Vi kunne derfor gå fra banegården til Danhostel i det fineste solskin. Eleverne havde naturligvis pakket i overkanten til de 2 dage, så der blev kørt med rullekufferter ned gennem gågaden. 







Første programpunkt var den gamle by, heldigvis kunne vi gå fra vores hostel derhen, og på vejen ser man jo også noget. Vi kom således gennem Vestergåde, hvor i hvert fald begge lærere har mange minder fra. I den gamle by var der denne onsdag ikke vildt mange mennesker, så det var til at til at se de gamle smukke bygninger. Vi så en del amerikanere, og senere fik vi også forklaringen, et stort krydstogtskib lå og tronede nede i havnen. Fra den gamle by gik vi den korte vej til Aros, hvor ikke mindst udsigten fra regnbuen imponerede eleverne. Normalt er Peter ikke den helt store museums gænger, men jeg vil dog lige nævne at Erró udstilligen var værd at se, og også at betale for at se, det er store ord herfra.


Herefter gik vi til vores hostel og fik værelserne, nogle gik i byen, andre i seng. Aftensmaden blev i den lettere genre, enten mc donalds eller shawarma, ikke det store sus men der var sjovt nok ingen brok. Vi konstaterede at en dobbelt cheeseburger ikke er dobbelt så god som en almindelig, faktisk er den dårligere.

Aftenen tilbragte vi med at se lidt ocean race, og for mig var det en klar bekræftelse af at sejlsport, hvis det skal ses, bør ses i et fjernsyn og ikke live. Bortset fra dette var aftenturen god, vi nød Aarhus Ø, hvor de store bygninger var flotte i aftensolen, samt beundrede nogle gode vandskiløbere nede i det dertil indrettede bassin.







Torsdagen startede med en god morgenmad, samt frembringelse af en madpakke på vores hostel. Vi havde haft en rolig nat, og var derfor klar til at tage afsted mod Moesgaard museum ved 10 tiden. På Moesgaard var der en særudstilling om romerrigets fald, og den faldt i den grad i vores smag, Peter fik også besøg Grauballe manden, som han har set utallige gange gennem barndommens skolebesøg med Jellebakkeskolen. Vores officielle program afsluttede vi med et besøg på Salling Rooftop, hvorfra der jo er en fantastisk udsigt over byen og bugten.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!