Farvel til 2023





 Så er det blevet tid til at sige farvel til 2023. Vi fejrer nytåret her i Norge som så mange gange før. Vi missede den sidste nytårstale med Margrethe som statsoverhoved, men budskabet er gået rent ind, det kommende år byder altså på et regentskifte i Danmark. Nu er jeg ikke den helt store royalist, men jeg har trods alt hele livet levet i Margrethes regeringstid. Nu bliver det så en Frederik der bliver konge, held og lykke til ham, det er jo ikke en let opgave i vore dage hvor der er så meget fokus på selv de mindste fejltrin.

Vores eget år har budt på meget godt, det startede under vildt kolde forhold i Ylläsjärvi i det finske Lapland, hvor vi så nordlys og det vildt flotte lyserøde arktiske lys for fuld udblæsning. I Yllas var vi samlet så mange som muligt, Ingeborg kunne dog ikke deltage, for hun skulle starte sit semester i Canada. Her besøgte vi hende i påskeferien. Solveig havde meget overraskende sikret os et husbytte i den lille by Duncan på Vancouver Island, og vi havde således en god base til at opleve en lille smule af den storslåede canadiske natur. Senere på året var vi med Grethe i sommerhus, dels besøgte vi Hirsholmene, dels overraskede Ingeborg resten af selskabet ved at være med på turen. 

I Juni lykkedes det AGF at sikre sig 3. pladsen i superligaen. I den sidste kamp holdt det hårdt, nede 0-3 og en mand i undertal lykkedes det med Ingeborg, Malte og Christian på stadion at komme tilbage og opnå det uafgjorte resultat der sikrede bronzemedaljer for kun anden gang siden 1997. Det betød en tur ud i europa, men kun en kort en, for Club Brügge blev endestationen allerede i 1. kamp.  

Ellers var det store højdepunkt vores orlovstur, 100 dage på tur, med Lone og Eskild i starten og Ingeborg som selskab mod turens slutning. Det var en oplevelse vrikke kommer til at glemme, og noget vi helt klart ikke har fortrudt at gøre.

Omkring 1. november havde vi to andre milepæle, hvor den ene var at vi havde betalt vores hus ud, hvilket betyder at vores husleje de kommende år er stort set 0. Der er naturligvis renovation, strøm og vand tilbage i de faste udgifter, men det var dejligt at være fri for afdrag og renter.

Dagen efter tog vi til Ærø, og så var det kun et spørgsmål om uger inden statusen som gældfri var forbi, for Haven 6 nordvest for Søby faldt i vores smag, og 1. december fik vi så nøglerne. Da vi ikke havde planer om et sommerhus / kommende hjem da 2023 gryede kan man jo kalde det et impulskøb af den større slag. Omvendt har vi haft som masterplan at købe et hus til tiden efter arbejdsmarkedet om nogle år, men da det rigtige hus var til salg på det forkerte tidspunkt kiggede vi hinanden i øjnene og ændrede ved tidsplanen. Vi regner naturligvis med at det er det rigtige, og vi har været glade for at ungerne bakker op om købet. Grethe blev første gæst derovre, og familiens aldersmæssige overhoved sagde også god for købet.

Nu sidder vi så i Hafjell, 13 personer på tur. Christian og Kayla mangler, men det er svært at have ondt af dem, for de er med Kaylas familie på tur til Sydafrika. Vi sidder sædvanen tro og kæmper med at holde os vågne til kl.24, Lone og Eskild har gjort det eneste fornuftige og er gået til køjs. Malte, Ingeborg, Mikkel, Lasse, Karina, Mads og Laura hygger sig med spil, og vi gamle sidder og nyder at de unge har det så godt sammen. Nu kan 2024 bare komme an.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!