Husejere på Ærø

 


Torsdag efter arbejde tog vi forventningsfulde afsted mod Fynshav og færgen mod Ærø. Vi så i den grad frem til at overtage Haven 6, som vi planlægger at bruge først som sommerhus, og siden som bolig når tiden på arbejdsmarkedet rinder ud. Vi var dog trætte da vi tog afsted, for onsdagen havde budt på uventede problemer, hvoraf det ene havde kostet en stor del af nattesøvnen. Først var vores internet ophørt med at fungere, hvilket var trist men ikke katastrofalt, siden meldte fyret fejl, og det kan derimod karakteriseres som katastrofalt. For ikke alene sørger det for varme morgenbade hvad især Solveig sætter pris på, det kan også benyttes til at skaffe varme på vores første sal. Katastrofen bestod i at det valgte af drille lige forud for årets koldeste nat, minus 13 grader nåede temperaturen her i Harrislee ned på. Gode råd var dyre, eller det ender de i hvert fald med at blive, for med Ingo nabos hjælp fik vi fat i en teknikker, og han brugte 4 timer fra kl. 8 til kl. 12 om aftenen, Den slags er ikke billigt, heller ikke i Tyskland. Var fyret så bare kommet i gang, så havde det været til at leve med, men ikke engang dette var lykkedes. Da vi forlod Himmernmoos for at drage mod vores nye besiddelse var der atter en tekniker på besøg.

Da vi fulde af forventningens glæde ankom til Haven 6 blev vi mødt af en lidt forlegen ejendomsmægler, der kunne byde os velkomne til et koldt hus. De nu forhenværende ejere havde skruet så langt ned for varmen at vi nu stod i 8 grader og frøs. Ikke den ideelt start på tilværelsen dom husejere. Vi fik dog efterhånden presset temperaturen op i de 2 cifrede område, og dermed kunne vi da i det mindste side ned og indtage første måltid mad i huset, godt nok med overtøj på. Natten blev ok temperaturen var efterhånden acceptabel, og sengen god og varm. 

Fredag fik vi tjekket huset ud i dagslys, samt gået en lille tur. Det blev også til en køretur å tværs af øen til Marstal, hvor vi efter nogen besvær fik fundet indgangen til det lille byggemarked. Vi var taget afsted efter isolering til varmepumpen, og straks det blev monteret steg temperaturen indendørs med et par grader. Alti alt en positiv første nat i huset, som vi begge 2 er sikre på  vi bliver vildt glade for.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!