Egilsstaðir til Skaftafell.



Da vi vågnede i Egilsstaðir var det gode vejr væk, i stedet stod vi op til gråvejr. Atter stod vi op kl 7.30 for vi havde bestilt en tur i speedbåd på Jokulsarsalon , en gletscher sø ved en af Vatnajökulls sidearme. Fra Egilsstaðir blevvejret stadig  dårligere, vi passerede det eneste stykke a ringvejen der stadig ikke er asfalteret, godt at de har fået klaret resten, det var svært at holde tempoet på det ikke asfalterede stykke. Vejen ud mod kysten bød på et 17% fald, et flot vandfald, og en del sving, vores Hyundai blev testet!



Da vi kom ud til kysten blev vejret langsomt bedre, især da vi passerede de store bjerg lidt øst for Höfn. Vi kørte ud til Höfn for at tanke benzin, og for at spise, Solveig gav frokost på Pakkhuset, dejlig vel tilavet lokal mad! Peter fik endda en ret med islandske kartofler. Fra Höfn kunne man se den østligste del af Vatnajökull, med sol var det en imponerende oplevelse. Bjergene er her ret høje, og derfor betyder de en del for vejret. Lidt længere henne ad kysten trak mørke skyer sig sammen, og Peter blev straks bekymret, ville de også være ved Jökulsarsalon? Det viste sig heldigvis at være ubegrundet, da vi ankom til lagunen kunne vi knapt tro vores held, ingen vind, masser af sol, og en masse isbjerge på søen foran gletscheren.





Vi kørte også hen til den noget mindre kendte lagune tæt ved, den var også smuk, men dog i en anden klasse end den med rette bedre kendte storebror.









da vi havde sejlet kørte vi videre mod vest, vi havde udset os en campingplads tæt ved en anden gletscher arm, sjovt nok regnede det på vejen,men da vi ankom stoppede det naturligvis, og efter noget tid kom solen frem så vi kunne gå hen til iskæmpen på en lille aftenstur.








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!