Myvatn, Dettifoss og Egilsstadir

Tirsdag var en moving day, vi slog teltet ned, spiste en hurtig morgenmad og kørte afsted mod Myvatn hvor vi gik en tur til nogle badehuler. Her havde Peter været med spejderne for 30 år siden, hulerne var der endnu, nu er temperaturen kun 43-46 grader, for 30 år siden var de 60 grader varme, det er dog stadig ulovligt at bade i hulerne. Selve landskabet er så smukt så smukt, søen har utallige små krater øer, desværre var vejret ikke til de helt vilde billeder, vi blev endda fanget af regn på vores gåtur.













Efter Myvatn kørte vi til Europas største vandfald, Dettifoss. Her erlandskabet et helt andet end ved Gullfoss, meget mere øde og barskt. vi så også Selfoss, et andet vandfald lidt længere oppe ad floden.













Efter vandfaldene kørte vi gennem et utroligt øde område, fra Dettifoss gik der over 100 km inden vi atter så et hus! Området var smukt, desværre regnede det stort set hele vejen, så billeder er der ingen af. Da vi kom ned i dalen hvor Egilsstadir ligger var regnen væk, den var blevet hængende i de store bjerge vi passerede. Vi fandt let campingpladsen, slog telt op, og gik en hurtig tur ind til byen, med 2100 indbyggere er det øst Islands hovedby! vi fik en is, købte ind, og havde dermed set det meste af byen :-)





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!