Riga - en smuk by.


Kristi himmelfartsdag tog vi tidligt fat på, kl.04.00 ringede vækkeuret, noget blakøjede stod vi op for at være klar til at køre mod Hamborg lufthavn ved 5 tiden. Trafik var der ikke meget af, og efter en del kører rundt inde i "Parkhaus 2" fandt vi på 5. etage en plads. Hurtigt kom vi ind i terminalen, og uden bagage aflevering tog det ikke lang tid at nå til security skranken. Her viste Karsten sig som familiens sorte får, han skulle igennem gentagne tjek, og til slut endte det med, at han blev fundet skyldig i at forsøge at tage en ulovlig deodorant med igennem, og det var endda hans dyreste, lidt af en start på turen for Karsten.

Efter security shoppede de 2 søstre lidt i lufthavnen, og kl 8.20 begyndte vi så at boarde vores Airbaltic fly, der viste sig at være noget så eksotisk som en propel maskine!
Selvom der især fraKarstens side var en del skepsis om, hvorvidt maskinen ville forlade startbanen klarede den faktisk turen uden problemer, og kl lidt i 12 (baltisk tid) satte den hjulene meget solidt på lettisk jord.


Også i den anden ende var det rart at kunne skippe bagagen, således havde vi vores lejebil allerede 25 minutter efter vi satte foden på den lettiske jord. Og tænk engang, vi havde atter det store held at blive opgraderet, denne gang fra en VW Jetta til den lidt større VW Passat. Det var som at møde et gammelt familiemedlem igen, dog i skikkelse af en yngre model!
Lystigt gik det i passeratien mod Rigas centrum, første overraskelse var bilparken i landet, den er i Riga fuldt ud på højde med den danske, især tyske mærker dominerer med en del store modeller; endda meget store modeller, og således blev enkelte områder døbt Panamera-land, så kan I selv gætte hvorfor!





















Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!