The Silent City of Mdina

I dag var den dag, hvor vejret helt klart skulle være dårligst, men det så ud til kun at skulle regne om formiddagen og blive okay om eftermiddagen, så vi tænkte at tage ud til Blue Grotto og tage en sejltur derude, men da jeg var nede for at hente morgenbrød blæste det en del og det kunne betyde, at bådene sket ikke ville sejle i dag, og så ville det være ærgerligt at køre derned. Vi besluttede derfor i fællesskab at tage til Mdina istedet for. Det er en gammel by, omringet af en kæmpe bymur og med en meget flot bykerne. Vi gik rundt i de smalle gader og kiggede på små butikker og hyggede os bare. Det begyndte dog desværre hele tiden at blæse mere og mere op, så vi nød den læ de smalle gader gav os. Vi gik fordi domkirken og Malte og jeg var også kort inde i den. Meget imponerende kirke dekoreret i mørkerøde marmorsten indvendigt. Vi gik til enden af bymuren og nød den smukke udsigt ud over landskabet med havet i baggrunden.
Medina betyder "Walled City" på arabisk og derfra har byen sit navn, da den har været under arabisk indflydelse i en periode. Det ser man generellt flere steder på øen, da alle bydele byder en velkommen med et skilt, når man kører ind i bydelen. På skiltene står der "Mrhaba" og på arabisk betyder "Merhaba" velkommen.







Vi forlod den gamle bykerne og begav os uden for bymuren. Her gik vi ned ad endnu en smal gade, med en helt masse cafeer og restauranter og ned til endnu en St. Pauls Church. Det begyndte så småt at regne og blæse endnu mere. Vi gik hurtigt på jagt efter en bod med pastizzi, som drengene var meget interesserede i. Efter vi havde fundet en og de havde fået deres pastizzi, gik vi tilbage gennem bymuren og fandt en café inde i den gamle bykerne, med flot udsigt på landskabet bag bymuren. Her fik jeg en traditionel Ftira. Det er en slags sandwich, lavet på maltesisk brød. på brødet bliver der smurt noget olie og tomatsovs og så blive brødet ellers fyldt med tunsalat bestående af oliven, hvide bønner og gulerødder. Det var super lækkert og jeg nød min frokost imodsætning til Malte, som ikke var så heldig med sin pizza. Ved 16-tiden besluttede vi os for at tage tilbage til lejligheden, så vi kan få ryddet lidt op, pakket og gjort klar til at blive hentet i morgen tidlig kl. 04.15 og blive kørt til lufthavnen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!