En hård dag i Moskva

Kl 8 forlod vi Hotel Winterfell. Helt friske kan man ikke hævde vi var, på trods af at natten var gået bedre end forventet.
Første stop var billetkøen til Kreml. Vi var med Metro det første stykke, og efterfølgende gik vi. Vejret skulle blive dårligt,men den eneste heftige regnbyge vi fik var ved Bolshoj teatret. Regnbygens heftighed fik prompte Solveig til at investere i en paraply, der dog ikke kom i brug, for efterfølgende blev vejret langsomt bedre.
Vi kom til Kreml, og så at der var lang kø. så forsøgte vi at finde noget frokost inden vi skulle ind, men med et var det som om alle restauranter var forsvundet. End ikke vores forsøg med at gå en stor buge uden om Kreml bragte noget spiseligt frem. Vi enedes derfor om at Peter & Solveig skulle skaffe billetter til Kreml og juvelerne, mens Camilla og Christian frekventerede mc donald, sølle kan det blive.
Vi fik billeder til juvelerne, billetterne til selve Kreml kunne ikke købes samme sted, så påny måtte vi stå i kø, denne gang dog en kortere foran en maskine. hurtigt var vi fremme som de næste, desværre skulle de 2 ogginokker foran os have hele 34 billetter, fedt nok når maskinen kun kunne spytte 4 ud af  gangen!
Solveig havde for en gangs skyld svært ved at styre sit ellers rolige temperament, ventetiden var nu også ekstrem, 20 minutter tog det for dem at blive færdige. Endelig kunne vi få vores billeder, og udenfor på en bænk ventede Christian og Camilla med frokosten. Da maden var forværret var det tid til åndelig føde, vi gik mod indgangen til Ruslands centrum, Kreml i Moskva. Inde bag murene var der store slotte og imponerende kirker fra Zartiden. En enkelt bygning fra den kommunistiske æra virkede mere end bare en kende malplaceret blandt alle de gamle smykker minder fra en svunden tid.










Efter at vi havde forladt Kremls smukke bygninger gjorde vi klar til at se zarens skatte. Vi kom til køen i rimelig tid, men måtte ikke have rygsække med ind. Hvor disse skulle afleveres fortabte sig lidt i det uvisse, klart stod dog at vi nu havde mere end travlt med at finde stedet. Solveig og Peter løb  afsted med bagagen, og fandt efter et par forgæves forsøget rigtige sted. Så fulgte endnu en hæsblæsende løbetur tilbage mod køen, hvor vi netop ankom i tide. Det viste sig dog at vi nok godt kunne have taget den med ro, for vi kom først ind et kvarter efter den tid der var vist på billetten.
Skattene var imponerende, naturligvis var Farberge æggene et stort højdepunkt, men der var mange vildt imponerende ting i udstillingen. 
Det var ikke kun juveler og smykker man kunne beundre, adskillige kjoler, og endda utallige kareter var udstillet, ogvidnede om den helt igennem enorme rigdom Zar familien havde besiddet i fordums tider.

Da vejret gradvist var blevetikke bare bedre men endda decideret godt valgte vi at fremskynde den sejltur vi havde planlagt til lørdag. Vi vandrede altså fra Kreml til Moskva floden overfor Kiev banegården. Turen førte os ad Arbatskaya, Moskvas folkelige forretningsgade. Her var der i den første del adskillige souvenir butikker, hvor tingene kostede omkring en tredjedel af priserne omkring Kreml. Ankommet til floden mødte vi reddet samme en mand der netop stod med et godt tilbud på en sejltur, vi slog til og de næste godt 2 timer kunne vi nyde Moskva fra skibets solbeskinnede dæk, klart en positiv oplevelse.




Aftensmaden blev efter endnu et forgæves besøg hos en georgisk restaurant indtaget på en hyggelig udendørs restaurant. Hovedarten af de øvrige gæster var lokale, og det er jo altid en oplevelse at være ude blandt fastboende når man er på ferie. Maden var god, og efter danske forhold rørende billig. Vores første hele dag i den russiske hovedstad var spændende, men også hård, ca. 23 kilometer fik vi gået, ikke så dårligt.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!