Danske oplevelser med vores forældre.

 To weekender i træk har vi væretpå ture medvores forældre.Med Grethe var vi på tur i Salling, Her havde hende og Verner haft et sommerhus for efterhånden mange år siden. Huset står endnu, og det fandt vi let.Siden kørte vi til et ældre sommerhus område, Eskov strandpark. Husene var af den ældre slags, mange var til salg, men området var nu hyggeligt og smukt beliggende ved Limfjorden. Vi havde medbragt kaffe og lidt godt og fandt etbord ved sommerhus områdets shelter plads. Smart at have en sådan hvis nogle sommerhusejere har besøg der ikke kan bo i sommerhuset. Vejret var strålende, med høj sol, og det fristede os over evne. Vi fortsatte derfor ad små veje ned til Sundsøre, hvorfra der er færgeforbindelse til Hvalpsund i Himmerland. I Sundsøre ligger der også et brænderi, hvor man til Peters store glæde kunne købe både is og øl. Det gjorde vi naturligvis brug af, og nød begge dele samt den flotte udsigt over vandet. Der er nu nogetdragende ved at kunne se på havet.

Weekenden efter var vii Vejle med Eva og Christian.Vi havde givet Ca Senior turen i fødselsdagsgave. vI mødtes ved et parkeringshus i vejles nordlige ende, og begav os til fods ned mod havnefronten og Fjordens hus, der var udpeget til at være første stop på turen. Her har Vejle virkelig fået en bygning der skiller sig ud, huset er helt igennem spektakulært, med parabelformede buer, og smukke mursten overalt. 

Fra Fjordens hus gik vi videre mod nord langs vandet, og her ligger bølgen, der da de 2 første huse blev bygget tilbage i 2003 med rette øjeblikkeligt blev Vejles vartegn.

Bølgen set fra nordsiden af Vejle fjord.

Fra Bølgen gik vi ad fjordens nordlige bred mod skyttehaven, en lille pynt der rager ud i fjorden, og hvor der viste sig at ligge en vældig pavillon, hvor vi kunne få både is, kaffe og Øl. Her hyggede vi os, inden vi gik tilbage mod Bølgens for at indtage vores frokost på restaurant remouladen, der ligger med en gigantisk udsigt, og som lokker med priser i den høje ende. Vi valgt frokost på en time, den bestod af en æggemed, der indeholdt både æg og rejer som vi blev belærte om ved serveringen, samt et stjerneskud. Kvaliteten var i den høje enden, og den blev matchet af prisen på 239 kr. Nu er der jo ingen grund til at græde over penge, og godt var det i hvert fald. Efter Frokosten havde vi mod på mere, og vi kørte derfor ad Grejsdalen til Hopballe hvor der ligger en mølle. Her fik vi kaffe og kage, og lidt indkøb i gårdbutikken fik vi naturligvis også tid til. En helt igennem godt lørdag.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!