På tur til Mors

 Mors har altid haft en særlig plads i især Peters hjerte. Det er jo trods alt øen hvor Svend Åge og Marie, Peter bedsteforældre boede. Siden deres død i 2009 er antallet af besøg på øen faldet drastisk, men den slags statistik kan man jo let gøre noget ved. Vi havde booket bord på Feggesund færgekro kl. 18 om lørdagen. I denne tid kræver det jo en vis forberedelse at spise ude, i hvert fald hvis det foregår inde ide varme krostuer. Så gælder kravet om et gyldigt Corona-pas nemlig. Et sådant kan erhverves ved at være færdigvaccineret, altså 14 dage efter sidste stik. For Peter magede det sig så heldigt, at det netop denne lørdag var 15 dage siden han fik det andet stik. Solveig havde fået sit andet stik samme dag, og derfor måtte hun ty til en negativ test, hvilket hun havde klaret dagen forinden. Vi havde været på en længere tur inden vi nåede til Limfjordens perle. Fra Niebüll kørte vi ad vestkysten mod Skive, vi spiste vores ydmyge frokost vod vejen der fører til Mandø, og fik dermed opgraderet vores viden om mulighederne for at komme over på den mindste af de danske vadehavsøer. Når man har god tid er det en positiv oplevelse at undgå motorvejen, vi nød således begge at se noget andet, men det kræver netop tid, for turen tog vel over en time længere end den normale vej. I Skive fik vi kaffe hos Grethe, inden vi tog på tur mod mors. Undervejs gjorde vi stop ved Sallingsund, hvor Grethe havde gode minder fra sommerkolonierne med børnehjemmet hvor hun havde arbejdet sammen med Verner. Også Peter havde gode minder, ikke fra børnehjemmet, men bedstefar Svend åge havde arbejdet som Kaptajn på de gamle færger der indtil 1978 bragte folk til og fra Mors. Nu er det meget lettere, men også en del kedeligere at krydse Limfjorden på Sallingsund broen.




Kort før kroen gjorde vi holdt ved kong Fegges grav. Her lavede Peter en lille video der fortæller lidt om graven og dens tilblivelse, du kan finde et link til den herunder.




Stegte Ål er især Peters livret, og er uløseligt forbundet med enten besøg ved bedsteforældrene på Mors, eller med besøg på Feggesund færgekro. Her har familien været samlet mange gange, og for Peter har det altid betydet ål på tallerkenen. Som altid smagte de godt, og som altid blev der spist for mange. Sådan en tradition er svær at bryde.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!