Bandy i Sandviken, en sjov oplevelse

Efter en helt klart for kort nats søvn i Vanløse satte vi os i bilen 5 minutter før target tiden kl. 7. Turen gik til vores store overraskelse over færgerne ved Helsingør, og ikke over Øresundsbroen som vi ellers havde regnet med. Det er jo en af de glæder man har af en GPS, af og til kommer der en lille overraskelse. Vi kom med færgen kl. . da var der stadig så mørkt at vi kun kunne se Kronborg som en mørk silhouet, energikrisen har formentlig forhindret en belysning. Det kunne nu også have været det samme, for det regnede, og derfor var det alligevel ikke et vejr at stå på dækket i. I Sverige kom vi hurtigt forbi tolden, og også hurtigt på motorvejen mod Stockholm. Vores dagsmål var den lille by Sandviken ved Gävle nord for hovedstaden, her ville der nemlig være en Bandy samt, eller et bandy spel som de lokale ville kalde det.

Turen gennem det sydlige Sverige foregik i sølle vejr, regn har vi ligesom fået nok af på det sidste, så at det også fulgte med på det første stræk var ikke på ønskesedlen. Vi gjorde holdt i den lille by Grënna ved Vätterens sydlige bred. Byen er kendt for Polkagrise, og det er over 10 år siden vi har været inde forbi for at købe nogen af de lækre sukkerstænger. I Grënna var der sne, og en så ringe sigtbarhed at man kun kunne skimte den lille Vissingö ude i søen. Efterhånden klarede der herefter op, og temperaturen faldt. Det sidste stykke vej mod Sandviken faldt temperaturen støt, og bundrekorden inde i en skov blev målt til - 16 grader. 

Vi havde booket et best western hotel i udkanten af Sandviken, Peter havde kigget pp et andet, men da der skulle bestilles var det udsolgt. Således blev det i stedet det dyrere hotel der måtte vælges. Vi havde her heldigvis en klassisk gyngerne og karussellerne situation, for godt nok var hotellet dyrere, men alligevel blev prisforskellen nærmest udjævnet, for  receptionen stod der en vildt behagelig fyr, og da vi spurgte om bandy kampen gik der ikke lang tid til vi stod med 2 fribilletter i hænderne. Det koster ca. 200 svenske kroner at komme ind på de pladser vi fik pr. person, så hermed havde vi vundet på gyngerne hvad vi havde tabt på karussellen.




Selve kampen blev spillet i Göranson arena, en kæmpe hal i den ikke ret store by. Tilskuere var der ikke imponerende mange af, måske logisk nok når udeholdet havde tilbagelagt en strækning på 320 kilometer, og i øvrigt lå tæt på bunden af tabellen. Det var dog efter en god Sandviken start ikke at se på banen, udeholdet Vetlanda scorede først, og kom aldrig siden bagud igen. Vi endte således med at se en vildt målrig kamp, der endte 4-9 med Vetlanda som fortjent sejrherre.


Vores dejlige Best Western hotel i udkanten af Sandviken


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!