Endelig juleferie

 Atter et år hvor juleferien kommer tiltrængt. Vi er nu samlet i det dejlige sommerhus i Strandet tæt på Skive. Det er dejligt at kunne lægge arbejdet bag sig, og i stedet glæde os over hyggeligt samvær med familien. Turen til Skive var lang, i hvert fald tidsmæssigt. Vi kørte omkring Århus, for naturligvis skulle Ingeborg da med på den videre færd nu hvor hun ellers er på vej mod fjernere horisonter. Vi ankom til smilets by midt i myldretiden, og det var ikke heldigt. Således tog de sidste par kilometer over 20 minutter, med andre ord, det havde været hurtigere at gå. I Århus fik Peter fjernet nogle skruer, hvorefter Ingeborg spartlede efter så væggen fremstår som ny. I mens sørgede Solveig for at den videre transport kunne foregå uden problemer, på Randersvej fandt hun en tankstation, så det i hvert fald ikke blev manglende diesel der hindrede vores videre færd. Efter lidt udfordringer lykkedes det os på 4 opringning at få aftalt et opsamlingsted, og videre gik turen til Grethes kødgryder i Skive. Her fik vi feriens første måltid, en lækker mørbradgryde hun godt kunne være stolt af.

Fredag d. 23 stod Peter op så han kunne nå en lille gåtur inden solen stod op. Sommerhuset ligger tæt ved Hjarbæk fjord, og solopgange over vand er altid en oplevelse. Heldigvis skuffede denne ikke, og der blev taget adskillige billeder. 



Frokosten blev indtaget hos Kirsten og Karsten i skoven, og også her kom vi udenfor døren og nød den helt fantastiske dag. Solen var fremme, og kombineret med frost blev det også her til adskillige gode skud med kameraet. For atter at nå de 50 kilometer gik Peter de 8,25 kilometer fra sommerhuset til huset i skoven. Dejligt at kunne nyde landskabet på denne måde. Julen er enhkggelig tid, selvom det ikke er det kristne budskab der er det centrale for alle, er den en oplagt mulighed for at komme ned i tempo og hygge med dem man ikke når at gøre det med så ofte. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!