Cykler på Ærø



 Vi har nu klaret et af vores mål, menlig at få et par cykler over til sommerhuset på Ærø. På papiret en simpel operation, men noget udfordret af det faktum at vi ikke har anhængertræk på vores bil. Vi kan have en cykel i bilen, og det er jo ikke nok når vi gerne vil have 2 derover. Den første cykel fik vi købt en af de sidste dage i februar i Kolding. Den næste, af samme model blev lørdag morgen sat til salg i Rinkenæs ved Gråsten. 32 minutter senere bød vi på den, og gik så ellers i gang med at gøre klar til at tage afsted med kort varsel hvis vores bud skulle blive accepteret. Heldigvis fik vi den, og så kørte vi mod Rinkenæs, hvor vi kunne sige god for cyklen, og så måtte Peter skifte fra det varme bilside til den hårde cykelsaddel. Der er små 34 kilometer fra Rinkenæs til færgen i Fynshav. Vejret denne lørdag var godt, det eneste knaps så ideelt var en, godt nok svag, østenvind, der lige lagde lidt oveni udfordringerne. Heldigvis var formen ok, og med en gennemsnitsfart på 19,54 kilometer tog turen under 2 timer. Det gav god tid til at spise den medbragte mad i venteværelset på havnen. Mens Peter cyklede havde Solveig handlet skærme, lås og støttefod, og bortset fra støttefoden er at nu monteret så vi er klar til at tage på længere ture næste gang vi kommer til Ærø.

M/F Fynshav, forlader havnen af samme navn med kurs mod Bøjden på Fyn. Færgen er en traditionel diesel færge.
E/F Ellen, der tilhører en ny generation af færger på vej mod færgelejet i Fynshav. Ellen drives frem af kraftige batterier, og repræsenterer derfor nok fremtiden.


Forrige weekend var vi også afsted. Vi havde aftalt at møde med Nina & Per fra Varde om fredagen, men da deres datter var blevet syg ankom de først om lørdagen. Vi havde derfor til til at gå ud til fyret om morgenen, hvor vejret viste sig fra sin allerbedste side. Således fik vi taget billeder af det smukke fyr samt fyrmesterboligen der nu bruges som golfklubbens klubhus. Vi fik også kørt haveaffald til genbrugspladsen, så nu kan foråret bare komme an i Haven. Aftensmaden fik vi sammen med Nina & Per på Mad og Vin i dejlige Ærøskøbing. Maden var super god, mens betjeningen ikke havde helt samme høje niveau. Der er jo ingen grund til at dele menukort ud når man grundet snarlig ferielukning kun har en ret på programmet.'



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!