Greenwich.


Vores sidste dag startede med at finde ud af hvor bussen der skulle tage os tilbage til Stansted airport. Det lyder som en ret let opgave at finde ud af, men det stressede os nu alligevel lidt. Da vi endelig havde fundet det rette sted tæt på Baker street underground station fik vi en god morgenmad på en cafe. Symptomatisk for situationen i London var der ingen englændere der arbejdede på cafeen, de 2 servitricer talte engelsk med kunderne og italiensk med hinanden.

Fra Baker Street tog vi til Themsen hvor vi så det imponerende pariserhjul London Eye, stort, flot og mega dyrt at komme op i, så det sprang vi over. I stedet tog vi the underground mod Greenwich, en London forstad, der især en kendt for at være hjemsted for 0 medianen. undervejs passerede vi Canary Wharf, et nybygget finans distrikt, her sprang der en bombe da Peter boede i England tilbage i 1996.

Greenwich viste sig at indeholde mere end bare observatoriet, her var også den tidligere indehaver at the blue ribbons, Cutty sark, der lå i en tørdok. Byen husede tidlige en stor søofficer skole, nu omdannet til et kæmpe museum, det havde vi desværre ikke tid til at se.





Observatoriet var tidligere en gratis attraktion, nu, da det er blevet betydeligt lettere at komme til Greenwich opkræves der 9.50 pund for at kunne stå på 0 medianen, ret dyrt !!!! (og for os lidt for meget, så vi nøjedes med at se den udefra.)



Fra Greenwich skyndte vi os tilbage mod midtbyen, spiste frokost på Charing Cross road, hvor vi i en af de talrige boghandlere fik købt en del bøger, ikke mindst om Australien, vores store projekt for sommeren 2017.





kl 15.45 tog vi så bussen mod Stansted, hvorfra Ryanair fløj os til Billund, en super tur var slut.






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!