Romerrigets highlights.

Vi havde bestilt billeter til Cololoseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen. Ventetiden ved Coloseum kan være streng,så vi havde besluttet os for at prøve lykken ved åbningstid, dvs kl 8.30
Det betød at vi skulle urimeligt tidligt op ifølge Karsten, tidligere end han ville stå op på en almindelig arbejdsdag !
Vi nåede nu heller ikke frem kl 8.30, først 10 minutter senere ankom vi, fik vores billeter og kom til at stå i kø i ca. 15 minutter, billigt sluppet må man sige.
Coloseum imponerede os alle, naturligvis fristes man til at sige. 








Efter Coloseum fik vi en horribelt dyr kop kaffe, inden vi atter engang begav os afsted i antikkens verden, køen til Forum Romanum var kort, stedet er imponerende, selvom det kan være svært at finde  hoved og hale i alle de væltede søjler og fundamenter der befinder sig på området. 












Efter Forum Romanum gik vi op på Palatinerhøjen, det første sted på ture hvor Peter ikke havde været før. Her lå i republikkens tid det bedre borgerskabs villaer, senere, i kejsertiden, lå her de kejserlige gemakker.







Sidste stop på vores romertur var de sørgelige rester af Circus Maximus, her har tidens tand sat sine tydelige spor, men hvis det er godt nok til Bruce Springsteen er det også godt nok til os!





Fra Circus maximus gik det tilbage mod Via cavallegia, vi gik langs med Tiberen tilbage, her kom vi forbi adskillige smukke broer. 





Om aftenen fik vi besøg af Peter og Marie samt Niklas, de var ankommet til Rom dage forinden, og vi nød en super aften sammen med dem på en af de lokale restauranter.













Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!