In the middle of the night


...ankom vi til Cypern i det østlige middelhav. Rejsen med polske LOT var startet i Hamborg ved 19 tiden, og generelt var det en positiv førstegangs oplevelse at lade sig transportere med dette luftfartsselskab. Vi mellemlandede i Warszawa, og her var vi kun 5 minutter fra at møde et hold venner fra de berejstes klub. Claus og Sisse mellemlandede nemlig også her, en route til Bahamas og Florida. Da Cypern endnu ikke er med i Schengen-samarbejdet turde vi dog ikke vente længe nok til et kram og en selfie af frygt for at misse vores fly til Larnaca. Det viste sig dog at være ubegrundet, for vores fly var lige lidt forsinket. Lidt over kl. 3 Cypriotisk tid ankom vi til Larnacas lille lufthavn. Her ventede en overraskende veloplagt AVIS mand med vores bookede Citroen C3. Vi er udenfor sæsonen, nok endda meget udenfor, for bilen kostede kun 90€ for 6 dage med fuld forsikring, det er da rørende billigt.

Vi fandt først efter vores billeje ud af, at man kører i den "engelske" side af vejen hernede, det medførte lidt bange anelser, da vi så, at bilen havde et gammeldags, manuelt "rivegear", der jo så skal betjenes med venstre hånd. Indtil videre har det trods træthed overraskende nok ikke givet anledning til problemer.
På egne hjul kunne vi så omkring kl.4 trille afsted ud på vejene i EU`s østligste forpost. EUs indflydelse er tydelig at se på vejnettets kvalitet. Der går en ganske fin motorvejs lignende vej langs kysten på den sydlige del. Faktisk kan man i vores situation godt argumentere for, at vejnettet i forhold til øens størrelse er alt for godt. Der var kun god 70 kilometer fra Larnaca til Limassol, hvor vores bolig ligger lidt oppe i bjergene, og når man først kan få adgang hertil kl 14 udgør det om ikke et problem så  hvertfald en udfordring at slå tiden ihjel så længe.
Vel ankommet til Limassol var klokken ikke engang 5, og vi traf en hurtig beslutning om at køre videre mod næste betydende by langs kysten, nemlig hovedbyen på øens vestlige del, Pafos. Hertil ankom vi 1,5 time før solen ville vise sig på himlen ved 7 tiden. Vi fandt derfor en parkeringsplads, parkerede, rullede sæderne så langt mod vandret som muligt og sov en god times tid. God var søvnen ikke, men desto mere tiltrængt. Vi forlod vores ubekvemme natteleje da solen gav dagen lys, og fandt en bager hvor vi forsøgte os i den svære kunst at sammensætte en menu uden helt at have styr på hvad vi kunne bestille. Det lykkedes dog at få fat i 2 kopper kaffe samt 3 stykker brød af meget forskellig karakter. Efter en kold omgang på bagerens terrasse kørte vi ned til havet, herfra havde vores Rother vandreguide en tur, en perfekt måde at slå tiden ihjel på. Turen første os langs kysten. På landsiden var der arkæologiske levn fra de gamle Grækere, og de lidt yngre romere. Osmannerne og englænderne havde også bygget langs ruten, der hermed var et levende bevis på de mange forskellige folk der har været inde over ledelsen på disse kanter.







Efter turen kørte vi tilbage mod Limassol, langs kysten passerede vi stedet hvor Afrodite fra den Græske mytologi efter sigende steg op af havet. Et meget smukt sted, hvor der om sommeren givetvis er sort af mennesker. Vi fik taget de obligatoriske alt for mange billeder og første videre mod en halvø syd for Limassol.





 Her ligger Akrotiti saltsøen, der er et qelfrekventeret vinterkvarter for flamingoer. Vi så flamingoerne, men de spillede kostbare og opholdt sig ikke i en afstand der muliggjorde national geografi style kvalitetsbilleder.

Efterhånden var klokken blevet henad 14, og efter at have købt ind kørte vi op til huset, hvor ejeren glimrede ved sit fravær!
Lidt af en bet, for vi trængte i den grad til at komme ind og sove lidt. Heldigvis skulle vi bare ringe til ham hvis der var noget, det gjorde vi og regnede naturligvis med at en del af ideen også var at han så ville tage telefonen, men ak, først i 4 forsøg kom vi igennem til Chris, som så stod foran huset kun 7 minutter senere.
Vores domicil er ganske ok, et værelse med en fin seng og gode køkkenfaciliteter. Eneste problem var start temperaturen, udenfor var det 10 grader, og inde virkede det koldere, heldigvis har en varmeblæser nu gjort det hårde arbejde, og temperaturen er nu behagelig.

Vi lavede selv aftensmad, lidt græsk inspireret med stegt halloumi, samt bacon, ris og peberfrugt. Hertil en lokal vin der sikkert sender os på hovedet i seng inden længe. Alt i alt en god første dag på øen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!