Limassol på trods af regn

Vejrguderne havde spået om 50 mm nedbør i dag, og allerede da vi lagde os til ro, vidste vi, at de nok fik ret. Vi blev vækket hele tre gange af regn, torden og hagl. Det var heftigt, og vi havde egentlig afskrevet dagen, så Solveig ville kigge lidt på den forestående eksamen, og Peter ville slappe af. Det gjorde han så sandelig også, han sov til kl. 10.30 - jeg ved ikke, hvornår det sidst er sket, især ikke når man tager i betragtning, at han gik i seng kl. 21.30!
Så jeg diskede op med morgenmad, og det blev næsten til kaffe på sengen for Hr. Aggerholm, der er jo ikke så langt fra den ene ende af huset til den anden...
Efter den gode morgenmad kom vi så småt igang med dagen. Lidt arbejde har været taget med på turen, og med den elendige vejrudsigt i baghovedet blev dette så dagen hvor det blev klaret. Vejret artede sig dog bedre end forventet, over middag blev der af og til lidt ophold i regnen, og solen begyndte endda at titte frem bag de ellers ret så massive skyer. Efter endnu en times tid besluttede vi os for at køre ned af bakken til Limassol, områdets største by med en kende over 100.000 indbyggere. Her er der blevet bygget en kæmpe marina der skulle lokke rige udlændinge til området. Vi parkerede langs vandet, og blev vidne til hvad nattens kraftige blæst havde bevirket ude på havet. Gigantiske bølger rullede mod stensætningen og skum blev kastet i vejret.
Vi slentrede herefter rundt i den gamle bydel, som på trods af, at turist sæsonen ikke er på et højdepunkt var der meget, der havde åbent, vi fandt en fantastisk isbutik, og her fik vi is der kunne måle sig med de bedste vi har smagt. Ægte italiens kvalitet, tre kugler til hver jordbær, hasselnød og kokos, Solveig fik mørk chokolade, amarena kirsebær og pistacie. Det var en lækkerbidsken!
Vi slentrede videre og tog billeder af forskellige bygninger, mere eller mindre grimt julepynt og katte, som der er rigtig mange af. Senere fandt vi en lille restaurant, hvor vi tilmed kunne sidde udendørs, i læ for regnen og indtog en græsk-inspireret frokost med moussaka og kødboller.
Til sidst gik vi ind og så det gamle fort, som tidligere havde været kirke. Her blev vi mødt af en billetsælger, der i sit offentlige kontor havde fået gang i en af de største cigarer, vi længe havde set. Det lille rum var het gråt af røg, men det lykkedes os dog at få betalt og få to billetter...
Bagefter gik vi ned og så den nybyggede marina, som skulle tiltrække rige udenlandske turister. Det har den givetvis også gjort, for der var i hvert fald dyre butikker og kæmpe store lystyachter. Men det virkede nu lidt som en kulisse-by og det bliver spændende at se, hvordan den ser ud om 10-15 år.
I morgen tager vi til Nicosia, hvor vi fejrer nytåret.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!