Omaha Beach og pointe du Hoc



Søndag.
Vi sov længe, ikke før kl 9 vågnede vi.
Herefter tog vi os god tid, først kl 11 var vi klar til morgenmad på en cafe. Vi havde på turen ind til byen set den britiske kirkegård, samt nogle tanks ved museet, efter frokosten stod så bayeux's største attraktion for tur, nemlig det ca 950 år gamle bayeux tapet. Først var der lidt forvirring ved billetsalget, hvilket fik en hollandsk til at udbrede følgende på perfekt engelsk, Nice people the french, but at bit sloppy, quite right!!
Vi fik dog set tapetet, og alle var begejstrede.
Herfra gik turen så til arromances igen, lidt lavere vandstand, lidt bedre lys = meget bedre billeder.
Langs kysten mod omaha Beach, frokosten i det fri ved Colleville sur mer smagte dejligt. Ved omaha var vi svine heldige med en parkeringsplads, vi så widerstandsnest 62 samt den imponerende amerikanske kirkegård. Fra kirkegården gik vi ned på stranden, mor Solveig havde desværre glemt adetøjet, men vi andre badede kort i den engelske canal.
Som afslutning kørte vi til pointe du hoc, her klatrede de amerikanske Rangers op og besatte det tyske batteri på toppe d. 6/6 1944. Området er bevaret med bombekratere og det hele! Meget imponerende.
Aftensmad fik på på et pizzeria, her I byen har familien Aggerholm for 25 år siden fået en fremragende pizza. Dem vi fik denne gang var også gode.




























Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!