York, and beyond.

Vi kom tidligt afsted mandag mod York. Vi havde fået et tip om at det var en god ide at bestille billetter til Jorvik museet. vi fik de tidligste billetter til rundgangen kl 10. museet beskæftiger sig med York i vikingetiden, et museum der absolut er et besøg værd!
York i det hele taget er et besøg værd, vi slentrede rundt i de smalle gader, så den imponerende domkirke, og fik frokost på byens nok ældste pub. vejret var med os, solen skinnede uden at det var for varmt.
Efter York kørte vi mod kysten ved Whitby, undervejs kom vi igennem the moors, et meget flot naturområde med lyng så langt øjet rakte. I Whitby så vi den imponerende klosterruin Whitby abbey, som i sin tid inspirerede Bram Stocker til Dracula.
Efter Whitby kørte vi ad kysten mod syd, ned til Flamborough Head, hvor Bempton cliffs viste sig at være et fantastisk sted at se fugle, klipperne der rejste sig lodret 138 meter op af havet var fulde af ynglende suler, desværre så vi dem ikke dykke efter fisk, men flyveopvisning var dog på programmet. en storkjove blev også set.
Aftensmaden tog vi på hjemvejen ved Stamford Bridge, hvor der i 1066 var et stort slag som de norske vikinger i den grad tabte. Vi fik god indisk mad på en af de allested nærværende indiske restauranter.



























Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!