Fødselsdag og strudsefarm

I anledning af Michaels fødselsdag, tog vi i morges ud og spise brunch ved en lokal café i Oudtshoorn. Vores oprindelige plan for i dag var egentlig at tage til Swartberg Pass, hvilket Michael gerne ville, men lige præcis i dag var der overskyet og skyerne hang så lavt, at man ikke ville kunne se noget. Vi gik derfor lidt rundt i Oudtshoorn og kiggede, som er en by med omkring de 80.000 indbyggere, hvilket ikke er så stort i Sydafrika, så der var ikke helt så mange butikker. Herefter googlede vi os til forskellige ting man kunne lave i Oudtshoorn, og da det jo er en gammel strudseby, som har haft en stor produktion og stort salg af strudsefjer, valgte vi at besøge en strudsefarm i området.
Cango Ostrich Farm, var den vi besluttede os for. Her fik vi en guidet rundvisning af gården med en masse informationer om, hvordan æggene bliver ruget. Når strudsene har lagt deres æg, bliver de samlet ind af medarbejderne og lagt i en inkubator. Efter 14 dage bliver de scannet (lagt over en lampe), for at se, om der er liv i ægget eller ej. Hvis man kan se at der en mørk plet i ægget, så er der live, hvis man derimod ikke kan, og kun kan se en lidt mørkere rund form, som følger med rundt, når man vender og drejer ægget, så er det kun æggeblommen og så bliver ægget brugt i restauranten. Et strudseæg svarer til 24 hønseæg af, hvad man kan få ud af det madlavnings vis. Hvis der er liv i ægget bliver det lagt tilbage i inkubatoren, indtil det sammenlagt har lagt i omkring 42 dage, hvorefter de klækker. Hvis en struds får calcium mangel, fordi hun har lagt mange æg, så klækker de to eller tre af de sidst lagte æg og spiser dem, for at udligne deres mangel.
Vi fik lov til at fodre en pygmæstruds, jeg fik en krammer af en struds, Michael fik et kys af en struds og senere fik vi alle en såkaldt nakkemassage af flere strudse. Det var virkelig en sjov og anderledes oplevelse. Vi fik også lov til at stå på et par strudseæg. Det lyder måske mærkeligt, når man ved, at deres skal kun er 1.5 mm tyk, men alligevel er skalden så robust, at hvis ægget ligger vandret, kan det bære op til 180 kg og står det lodret, kan det bære op til 200 kg. Dog er ægget ikke chok sikkert, det vil sige, at hvis man taber ægget, eller hopper på det, vil det gå i stykker. Inden turen startede, fik vi desuden en kaffe eller the, som var inkluderet i prisen, som i øvrigt kun var 7 euro per person for alle de oplevelser vi blev beriget med.

 Strudsen Betsie
 Et strudsekram

Den såkaldte nakkemassage

Efter en super time på strudsefarmen, gjorde vi os derhjemme klar til at tage ud at spise på en lokal restaurant. Her fik vi super god, Sydafrikansk mad. Nu er vi så småt ved at være klar til at gå i seng, da vi i morgen skal meget tidligt op, da vi skal ud at se jordegern og allerede skal mødes med vores guide kl. 04.45.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!