Edinburgh

Vi tog os god tid ved morgenmaden i morges, så alle gaverne til sølvbryllupsparret kunne blive pakket ud og beundret i ro. Det var en dejlig morgen. Herefter tog vi bilen til Edinburgh. Efter 1 1/2 time var vi ankommet og begav os direkte hen til Edinburgh Castle. Byen var så prop fyldt, det var helt vildt. Vi havde åbenbart været så heldige, at ramle ind i Edinburgh Festival, hvilket ikke gjorde byen helt så rolig og idyllisk, som vi havde forestillet os den, grundet de mange mennesker. Det skulle kost 100€ at komme ind og se borgen for os 5, så det valgte vi altså fra, det det dog var lige rigelig dyrt. Vi gik i stedet rundt i bydelen tæt ved slottet, som er ret turistet, med mange souvenirbutikker, der sælger alt fra Skotsk Cashmere til Harry Potter artikler. Der var dog også nogle ret gode gadesangere, som vi gerne stoppe op for at lytte til. Men også andre underholdninger, hvor publikum blev inddraget og i bund og grund vare stod og latterliggjorde sig selv fandt sted, det må være den engelske humor... Vi gik igennem princes Gardens hen mod gågaden, hvor Malte havde en butik, som han gerne ville se på og så ville vi også have en god omgang klassisk afternoon tea i nærheden. Berit og familien kendte ikke rigtig til konceptet med Afternoon Tea, hvor man jo får sandwich, scones med clotted cream og jam, og øverst et lille udvalg af kager. Jeg fik det introduceret og alle synes godt om det, så det var en succes. De havde endda en vegansk udgave, så der var også noget til mig. Herefter skulle vi lige have en t-shirt fra Hardrock med til en af Maltes forældres venner, hvorefter vi begav os tilbage til bilen. Vi kørte langs havnen noget af vejen tilbage. 
I sammenligning med Glasgow er vi alle enige om, at Edinburgh er en meget mere behagelig og charmerende by at befinde sig i. Meget flotte, gamle men vedligeholdte bygninger og en hyggelig atmosfære, i modsætning til Glasgow, som så noget forfaldent ud. Igen var jo heldige med vejret. Det stoppede med at regne, da vi ankom til Edinburgh og midt på dagen kom solen endda frem. 







Hjemme igen lavede vi lidt lækker aftensmad og nu lader vi aftenen klinge ud med en runde kortspil og en kop te. Vi håber, at bryllupsparret har hygget sig og har haft en dejlig dag. 
I morgen vandrer vi op på Conic Hill, for at få et godt udblik ud over Loch Lomond, så vi krydser finder for endnu en dag, hvor vi er heldige med vejret. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!