Monkey Business


Vi skulle tidlig op for at nå vores morningcruise, så nogle stod op 5:10 mens andre stod op 5:40 og I kan nok selv regne ud hvem der stod op på de forskellige tidspunkter. Klokken 6 sad vi i båden og var klar til at komme afsted. Under turen så vi nogle forskellige aber og fugle, som der blev taget mange billeder af. Turen varede en times tid og da vi kom til resortet igen ventede der os en dejlig morgenmad bestående af nudler, brød, røræg, vandmelon m.m.


Efter den velsmagende morgenmad blev der tid til en hurtig gåtur tilden lille lokale landsby Bilit. Vi så atter de karakteristiske styltehuse, og kom i snak med en mand der håbede på genvalg til den nuværende præsident ved det kommende valg. Landsbyen er ikke stor, men vi kom dog forbi en skole, og en moske, hvorfra der dagligt kommer en frygtelig larm.



 Kl 9.30 var det tid til næste programpunkt, nemlig en jungle trekking på en time gik vi 900 meter, og det var hyle varmt. Vi så aber, samt nogle fugle, og ikke mindst nogle vildt flotte sommerfugle. Der var nogle helt andre arter end dem vi kender hjemmefra. Trekkingen havde taget hårdt på vores gruppe, 3 ud af 4 måtte hjem og have et bad efterfølgende.

Frokosten på resortet blev endnu en positiv overraskelse, maden var det eneste folk ifølge tripadvisor ikke havde været helt oppe at ringe over, vi var nu ganske godt tilfreds med stegte blæksprutter samt en god ret med kylling i den lille buffet. Om eftermiddagen kørte Peter og Christian til Sukau, hvor der ifølge lonely planet skulle være nogle flotte klipper, de virkede nu en skende skuffende i virkeligheden sammenholdt med den meget rosende beskrivelse. Solveig og Ingeborg slappede af i førstesalens indbydende hængekøjer.



Eftermiddagens cruise blev en kæmpe oplevelse, atter så vi adskillige aber, flest næseaber og langhalede macaque aber, desværre ingen Orangutanger, men Peter havde en meget sjælden succes som dyrespotter, han så nemlig som den første en korthalet macaque abe, eller må vi nok konstatere at Peter ville blive valgt som den absolut sidste hvis vi skulle udvælges på vores dyrespotte evner. Vi så også 3 fantastisk smukke arter af næsehornsfugle, samt en slange. Hvordan en guide har kunne spotte en slange er en gåde for os med et almindeligt syn.



Efter aftensmaden lød programmet egentlig på night trekking, men vi opgraderede til et night cruise, det fortrød vi ikke, det var en gigantisk oplevelse at være på floden kun med stjernerne som lyskilde, helt vildt smukt. Vi så en lille krokodille og en vandedderkop, og nød undervejs stilheden og de uendelig mange stjerne. Vi så endda sydkorset selvom var befandt os på 6 grader nord.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polisi

Ankommet til paradis

Thale, Harzens svar på Grand Canyon!